banerRC212

Koncert „Večernji zvon“: Počeli s Bernsteinom, a zaključili s Vicom Vukovom

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto Koncert „Večernji zvon“: Počeli s Bernsteinom, a zaključili s Vicom Vukovom

   Zanimljiv i raznovrstan cjelovečernji koncert pod nazivom „Večernji zvon“, priredio je Tamburaški orkestar „Misericordia“ iz Šurmanaca u ljetnoj bašči hotela „Mogorjelo“, u Čapljini. Na repertoaru širok dijapazon - od klasičnih arija, preko duhovne glazbe do obrade popularnih zabavnih skladbi.

    „Nastojimo napraviti jedan lijep cjelovečernji ljetni koncert koji ima prije svega, jednu kvalitetu, a osim kvalitete nastojimo da publika u svemu prepozna jedno zajedništvo, nas koji smo amaterska skupina. Svake godine nastojimo nešto poboljšati, nešto unaprijediti. Ove godine smo radili u prvom redu na tehničkim mogućnostima i tehnici sviranja. Bili smo i na festivalu u Osijeku, otišli smo se i tamo 'izmjeriti'. Među sedam stotina tamburaša osvojili smo brončanu plaketu u svojoj kategoriji, što je dobar uspjeh za nas. Nastupili smo kao jedini predstavnici BiH, odnosno kao jedini orkestar koji zadovoljava te kriterije, koji baš i nisu niski“, kazao je Davor Markota, voditelj orkestra Misericordia, te vraćajući se koncertu u Čapljini, dodao:

    „Ovdje u Čapljini predstavili smo se širokim repertoarom od Leonarda Bernsteina, engleskog skladatelja, pa sve do poznatih festivalskih melodija s kojima smo zaključili koncert u želji da različitim profilima publike, ponudimo i različite sadržaje“, kazao je prof. Markota, te dodao da Tamburaški orkestar iz Šurmanaca, na jesen kani izdati i CD, što će biti kruna šestogodišnjeg rada i djelovanja.

Uz orkestar kao gosti na koncertu u Čapljini, nastupili su – mezzosopranistica Monija Jarak, bariton Karlo Miličević, sestre Darija i Anamarija Ramljak, Drina Penava i Ženska klapa „Mir“ iz Međugorja. Uz na koncertima tamburaša iz Šurmanaca, već uobičajene Moniju Jaraka i Karla Miličevića, ovoga puta značajan udio imala je i Darija Ramljak solo i u duetu sa sestrom, te jedan novi glas Drina Penava. Na zadovoljstvo okupljenih Čapljinaca i njihovih gostiju koncert je potrajao sat i pol.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 19 Srpanj 2018 09:13

3°C

Čapljina

Vedro

Vlažnost: 42%

Vjetar: 14.48 km/h

  • 18 Prosinac 2018 10°C 2°C
  • 19 Prosinac 2018 6°C -2°C

banerRC1vikend