banerRC212

U Čapljini predstavljena knjiga Josipe Pavičić Berardini "Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi"

Istaknuto U Čapljini predstavljena knjiga Josipe Pavičić Berardini "Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi" Općina Čapljina

U hotelu Mogorjelo u Čapljini Josipa Pavičić Berardini predstavila je svoju knjigu "Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi". Josipa je, istaknuvši kako knjigu predstavlja 77. put, nazočnima govorila o bolesti, duhovnom sazrijevanju, suočavanju s najtežim odlukama u životu. Istaknula je da je njen put do izlječenja tekao kroz šest razina; 1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao. Kratko smo razgovarali s autoricom, te je upitali koja je glavna poruka ove knjige, na što je ona odgovorila:

"Ja sam tu. Preživjela sam. I vi to možete"

Načelnik općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić, pokrovitelj ove večeri, zajedno sa suradnicima je prisustvovao promociji te zahvalio Josipi na ispovijesti, koja je kako je istaknuo slična ispovijesti mnogih drugih žena i svih onih koji dožive neku tešku bolest i da je ključna stvar boriti se, te joj uručio simboličan poklon – buket od narcisa.

Program su glazbom uljepšali Lorena Borovac i Luka Džalto učenici Osnovne glazbene škole koja djeluje pri OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini.

Predstavljanje ove knjige, kako je istaknula Danijela Nogolica voditeljica na predstavljanju knjige, dogodilo se baš uoči Dana narcisa 24. ožujka. Narcisi su simbol proljeća, života i nade, prepoznatljivi i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrška svim onim ženama koje su od istog oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 23 Ožujak 2018 12:21
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend