banerRC212

U Čapljini započela manifestacija "Dani sjećanja 2018."

Istaknuto U Čapljini započela manifestacija "Dani sjećanja 2018."

Manifestacija "Dani sjećanja 2018." započela je u srijedu u Čapljini. U galeriji "Tau" upriličeno je otvorenje izložbe akademske slikarice Kristine Ćavar i dvoknjižje fra Vendelina Karačića - "U suzvučju postojanja" i "Tri anđela mala". 

U glazbenom dijelu programa nastupili su Marija Bukovac na klaviru, Neven Dragičević na klarinetu i mladi izvođači glazbenog odjela koji djeluje u sklopu Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini. 

O izložbi slika i dvoknjižju govorio je Dragan Marijanović, književnik, pisac i kolumnist koji se posebno osvrnuo na slikovnicu "Tri anđela mala". 

"Tri anđela mala, bajkovit su pjesnički do dječijih srdaca. Kroz deset malih minijatura fra Vendelin približava najmlađem naraštaju smisao Raja, Neba, Svetosti i Svetaca uopće. Prelijepi crteži Kristine Ćavar skraćuju put do duhovnih spoznaja i idealne su za uzraste koji tek prispjevao za vjeronaučnu nastavu", istaknuo je Marijanović. 

Izložba slika akademske slikarice Kristrine Ćavar ostaje otvorena do 21. ožujka, a svi zainteresirani mogu je pogledati u galeriji "Tau" u Čapljini. 

Manifestacija "Dani sjećanja Čapljina 2018." nastavlja se 2. veljače kada će se u crkvi svetog Franje Asiškog služiti svečana sveta misa za sve stradale u Čapljini u  Drugom svjestskom ratu i poraću. Sveta misa će započeti u 17 sati. 

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Poslijednja izmjena danaPetak, 26 Siječanj 2018 08:03

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend