banerRC212

Održan koncert HKUD „Seljačka sloga“

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Održan koncert HKUD „Seljačka sloga“ D. Musa

U Trebižatu u povodom blagdana Velike Gospe Održan koncert HKUD „Seljačka sloga“

Tradicionalni koncert u povodu blagdana Velike Gospe priredilo je HKUD „Seljačka sloga“ iz Trebižata. Nastupili su Puhački orkestar, Ženska klapa „Lira“, Muška klapa „Trebižat“, duo Nataša Borovac , Ivan Sušac, te solist Ivan Sušac. Koncert je otvoren koračnicom „Banovac“ , kako je naglašeno prvom koračnicom koju je izveo orkestar, a i danas je izvodi. Slijedile su standardne kompozicije orkestra, pa nastupi klapa i solista.
Valja reći da je posebice burno pozdravljena izvedba Ivana Sušaca na trubi uz pratnju orkestra. Na kraju koncerta, orkestar je ispraćen ovacijama prepune ljetne pozornice Doma kulture u Trebižatu.
Po završetku koncerta u kojem je glavnu ulogu imao Puhački orkestar, voditelj orkestra Dražen Laskač je kazao:
„Ostaviti sav svoj posao i školovanje na stranu i bavit se glazbom u slobodno vrijeme, danas malo tko može. Imamo određenih problema i mi, jer u orkestru je dosta mladih ljudi koji polako odlaze trbuhom za kruhom, ali unatoč tim problemima koje imamo, mi ipak uspijemo sastaviti Božićni koncert i naš ljetni tradicionalni koncert i svake godine smo sve bolji barem se meni tako čini, što je dokaz kontinuiranog rada u ovom Društvu, koje je jedno od najuspješnijih i najstarijih na ovom području“, kazao je maestro Laskač, a zatim na upit kako se glazbenici osjećaju kada dobiju aplauz na otvorenoj sceni dodao:
„A to je ipak najveća nagrada svakom muzičaru, aplauz na otvorenoj sceni, to je ono zašto mi živimo i radimo!“
Da nije koncerte lako pripremiti potvrđuje Zrinko Vrankić, jedan od članova Organizacijskog odbora: „Kad koncert uspije svima je drago, ali treba dosta truda da bi se sve posložilo od uvježbavanja nastupa, pa do raznih organizacijskih priprema. Što se kaže – treba dobro potegnuti da bi se organizirao jedan uspješan koncert.“
U to ne sumnjamo, što je ovoga puta prepoznala i publika, koja je ovacijama pozdravila nastup Puhačkog orkestra. Među tom publikom bilo je i dobro znano lice Niko Pavlović, dugogodišnji ravnatelj kazališta „Komedija“, iz Zagreba za kojega su ljeta u Trebižatu, nešto posebno:
„Ovaj koncert je uvijek meni jedno podsjećanje, jedno veliko zadovoljstvo, na rad koji ovo naše selo ima tijekom niza godina. Ovo je predivno. Ovo dok se održava, dok se ovi godišnji koncerti rade, to je znak da se u ovom selu nešto događa. Ovdje se skupi mladeži, vi izbrojite ima bar šezdesetoro mladih koji obećavaju budućnost ovoga našeg mista. Ovo je ozbiljan orkestar, ne može se tu govoriti o čistom amaterizmu. Nema toga, ovo je jedan ozbiljan orkestar. Dok sam bio ravnatelj „Komedije“, angažirao sam ih jednom prigodom, dobri znalci su tada nakon nastupa, dali izvanredne ocjene našem orkestru. Ovo što je bilo ovdje znak je da je ono što je bilo traje i dalje i obećava da će se ono što je bilo, trajati i dalje.“
Nakon predblagdanskog koncerta uslijedilo je druženje što je bilo prilika da domicilni i iseljeni Trebižećani razmjene iskustva kada su u pitanju obične životne teme, ali i HKUD „Seljačka sloga“.

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!