banerRC212

Postavljena izložba Josipa Škerlja u motelu "Park" na Karaotoku

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto Postavljena izložba Josipa Škerlja u motelu "Park" na Karaotoku

   U motelu „Park” na Karaotoku u tijeku je izložba Josipa Škerlja, dubrovačkog akademskog slikara, pjesnika i pripovjedača pod nazivom „oblutci”. Škerlj se ljubiteljima slikarstva predstavio s petnaestak radova rađenih u tehnici akril na platnu. Marin Ivanović, autor pogovora izložbenom postavu u svojim razmišljanjima o izložbenom postavu i njegovom nazivu, uz ostalo sam se zapita:

   „Koji su i što su ti novi njegovi oblutci – Oblutci? Pojednostavljeno rečeno, morski su žali svojim svjetlosnim palucanjima u Škerljevom oku, iznimkama od pretpostavljene oble forme i nepravilnostima prouzrakovanih obraslim mahovinama, slijepljenim ježincima i rupičastim strukturama kao posljedica uraslih školjaka, fascinirali umjetnika koji u svijetu oko sebe primjećuje ne samo nepravilnosti, već upravo harmoniju nesavršenoga, ljepotu drugačijega i red proizvoljnosti. Na veliku radost nas promatrača, a suprotiva banalnim obredima amatera nad skupljanjem, oslikavanjem i na bilo koji način korištenjem morskih oblutaka, ovom je autoru stvarnost objekta tek energetska čakra, spojna točka materijalne realnosti i kozmičke svijesti, asocijacija koja otvara kanal prema svijetu ideja”, konstatira Marin Ivanović, autor pogovora.

   Valja reći da Josip Škerlj uz slikanje dosta piše. Uz stotinjak samostalnih izložbi, sudjelovanja na brojnim likovnim kolonijama, skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, Škerlj je piše pjesme i prozu, a do sada je objavio sedamnaest knjiga.

   Izložba Josipa Škerlja pod nazivom oblutci u motelu „Park” na Karaotoku, ostat će otvorena do 6.rujna. Upravo je uz autora, motel na Karaotoku i suizdavač kataloga izložbenog postava.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 20 Kolovoz 2019 14:39
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend