banerRC212

U Umjetničkoj galeriji u Čapljini otvorena izložba Zlatka Šulentića

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto U Umjetničkoj galeriji u Čapljini otvorena izložba Zlatka Šulentića

Izložba Zlatka Šulentića, barda hrvatske likovnosti, kako ga likovni znalci zovu, pod nazivom „Izložba o Uskrsu 2019.“, postavljena je u Umjetničkoj galeriji u Čapljini. Šulentića i izložbeni postav, predstavila je Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije iz Zagreba.


Izloženi opus Zlatka Šulentića u čapljinskoj Umjetničkoj galeriji sastoji se od 28 dijela iz različitih faza njegovog stvaralaštva i 14 sakralnih motiva. Među izloženim radovima je i Šuletnićevo remek djelo „Čovjek s crvenom bradom“ iz 1916., mitska slika hrvatskog ekspresionizma, te slike „Plješevički vinogradi“ iz 1966. i „Silba“ iz 1918. godine itd.
Pred većim brojem poklonika umjetnosti, izložbeni postav otvorila je Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije iz Zagreba. U zabavnom dijelu programa nastupila je klapa „Trebižat“ iz Trebižata. Dok je program vodio Boro Matić, glumac dubrovačkog kazališta Marina Držića. Postav Zlatka Šulentića „Izložba o Uskrsu 2019.“, u Umjetničkoj galeriji Založbe kralja Tomislava, koja je organizator, ostaje otvoren do 11. svibnja.

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend