banerRC212

Monodramom „Sve što sam prešutjela” Mia Begović oduševila Čapljinke

  • Napisao/la D.Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto Monodramom „Sve što sam prešutjela” Mia Begović oduševila Čapljinke

Monodramu Mie Begović „Sve što sam prešutjela“ u čapljinskom kinu „Mogorjelo“ vrijedilo je pogledati. Cijenimo da je velika većina od stotinu i kusur gledatelja kino dvoranu napustila zadovoljna neposredno svjedočeći svojevrsnom dijalogu glumice s vlastitim životom. Svakako bilo je i onih koji su očekivali laganiji komad s obzirom na svjetla pozornice kojima glumica Mia Begović, godinama korača. Taj dio gledateljstva glumica je mogla zadovoljiti svojom razigranošću na sceni, onaj drugi koji preferira suštinu naprosto je oduševila zrelom životnom pričom.
Nije to priča ispričana banalno s JA u prvom licu, nego priča o nama - ljudima, o društvu, o osobama s kojima je živjela, koje je susretala… Glumica u ovom slučaju i autorica, vješto je ispreplela svoj životni put - uspjehe i neuspjehe, uspone i padove, trijumfe i gubitke…, tako da su se kroz izvedbu posjetitelji mogli poistovjetiti sa njezinom storijom. Ta nešto slično i njima se događa ili događalo. Uvjereni smo da je s takvom konstatacijom golema većina posjetiteljica koje su činile devet desetina publike, napustila kino dvoranu. U predstavi – monodrami, vidjeli su odnosno doživjeli ženu, punu života koja slijedi svoju viziju ustrajavajući na njoj i kad može birati između ponuda – novac ili karakter.
Monodramom „Sve što sam prešutjela“, odnosno njezinom čapljinskom izvedbom, glumica – autorica, kao da je htjela poručiti – Bogat si onda kada nitko novcem ne može kupiti tvoj karakter. Inače, glumica je u ovom slučaju „sam svoj majstor“ s nekoliko prijatelja koji joj pomažu na turneji, bez šaptačice, sama odrađuje oko 55 minuta kompleksne predstave, u dahu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 18 Siječanj 2019 14:41
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend