banerRC212

Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

Istaknuto Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

   Kad je nešto dobro, uvježbano, profesionalno izvedeno, ljudi to prepoznaju ma koliko bili upućeni u problematiku. Upravo tim riječima mogao bi se opisati koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz Zagreba u crkvi svetog Franje, u Čapljini. Bez obzira što je riječ o a cappella pjevanju, glasovne mogućnosti i naprosto stopljeni zvuk, bez disonantnih tonova, naprosto je zaokupio publiku, koja je koncertni program od osam kompozicija, plus dvije na bis, kao i same izvođače obdarila pljeskom odobravanja. Publika je na dar od izvođača dobila dvije dodatne kompozicije, što je sa zadovoljstvom podržano. Po završetku koncerta Goran Jerković, dirigent i voditelj orkestra je kazao:

   „Dojmovi su prekrasni kako zbog akustičnosti prostora, tako i zbog publike koja nas je pratila i podržavala. Izveli smo klasični umjetnički program kojeg volimo i njegujemo, a posebice nam je drago što je publika naš trud i domete prepoznala i na svoj način pokazala“, kazao je još zadisani dirigent, te dodao:

   „A cappella pjevanje je proces, koji ne staje. Nikad nije završen jer mogućnost nadogradnje je trajna“.

   Rijetki su koncerti komorne glazbe u ovom dijelu Hercegovine, međutim kada se dogode kao ovoga puta, publika očito zna prepoznati istinsku kvalitetu. U stvari publika ne prepoznaje samo kvalitetu nego i profesionalan odnos prema njoj, a zagrebački komorni zbor je pogodio upravo tu žicu, pjevao je kao da nastupa u nekoj od najpoznatijih dvorana u svijetu. Upravo taj dojam ostao je poslije čapljinskog koncerta, zbora koji ove godine obilježava dvadeset godina rada.

   Inače, koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ održan je u sklopu manifestacije Dani svetog Franje u Čapljini. Program se nastavlja.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 22 Listopad 2018 14:10

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend