banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

AUDIO Preminuo muškarac iz Čapljine zaražen koronavirusom

U "covid bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice Mostar sinoć je preminula muška osoba (1934.) iz Čapljine, što je četvrti smrtni slučaj od koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

Preminuli muškarac prije nego je obolio od covida-19 imao je više zdravstvenih tegoba, od nepokretnosti do težih tegoba u respiratornom sustavu.

Tonski prilog konferecije za novinare Stožera civilne zaštite HNŽ-a poslušajte ovdje.

OBAVIJEST poljoprivrednim proizvođačima

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da se rok  za ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava  i Registru klijenata  produžuje za 30
dana od propisanog. Znači, rok za predaju zahtjeva od strane poljoprivrednika je 30.04.2020. godine. Sve dodatne informacije možete dobit na broj telefona
036/ 805-052, lokal 216, ured Poljoprivrede i zaštite okoliša grada Čapljine.

 

AUDIO: Neki od novih slučajeva covid-19 U HNŽ-u ne mogu se svrstati u postojeće klastere

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) potvrđeno je deset novih slučajeva covida-19 - pet u Mostaru, četiri u Čitluku i jedan u Konjicu.
- Nemamo precizne podatke o pet novozaraženih na području Mostara i liječnici istražuju mogu li se oni svrstati u neki od postojećih klastera. Izgledno je da neke od njih nećemo moći svrstati u postojeće klastere što dodatno otežava trenutnu situaciju - istaknuo je na konferenciji za novinare savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka.
Na području HNŽ-a do sada su 54 osobe bile pozitivne na novi koronavirus. Trenutno su četiri osobe smještene u izolatorij Klinike za infektivne bolest SKB Mostar, tri su na respiratoru u teškom stanju, a jedna osoba prima kisik.

U tonskom prilogu poslušajte prilog s konferencije Kriznog stožera HNŽ-a.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend