banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

VIDEO: HKUD Seljačka sloga nastupilo na Adventu u Zagrebu

Puhački orkestar HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina je 5. prosinca. 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održao četrdesetominutni koncert u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu. Na radost mnogobrojne publike izveli su prigodan božićni program. Uz ravnanje kapelnika Dražena Laskača božićnim skladbama se publici predstavio i solist Ivan Sušac. Uz domaću i stranu publiku koncertu su nazočili i mnogobrojni Čapljinci među kojima su Kažimir Vrankić i Niko Pavlović. Društvo zahvaljuje domaćinu Dragi Topolovecu na toplom gostoprimstvu i gradonačalniku Grada Čapljine na pokroviteljstvu. Iz Seljačke sloge ističu uz kvalitetno izveden koncert raduje nas i što je svoje dojmove s koncerta u Zagrebu, preko društvenih mreža, javnosti prenio i dr. sc. Nevenko Herceg predsjednik Vlade HNŽ-a.

 

 

  • Objavljeno u Kultura

Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

Na gradilištu poddionice autoceste Počitelj – Zvirovići održana je svečana ceremonija početka radova na novih 10 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca, za LOT1, u okviru kojeg će se graditi petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača a radovi se podijeljeni na dva lota. Veliki most Počitelj je u okviru LOTA 2, izvođač radova na ovom projektu je konzorcij koji čine azerbajdžanska i kineske tvrtke a predviđeni rok izgradnje za most je 30 mjeseci.
Ukupna dužina poddionice AUTOCESTE Počitelj – Zvirovići je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti  spojene dvije obale rijeke Neretve.
Poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura.

Osnovnoškolci se natjecali u kvizu "Obrazovanje bez diskriminacije"

IMG 20191115 124244Uz potporu OESS-a u osnovnim školama u Čapljini održan je Kviz pod nazivom „Obrazovanje bez diskriminacije”. Na kvizu su sudjelovali učenici osmih i devetih razreda čapljinskih osnovni škola. Cilj je natjecanja podizanje svijesti i znanja  iz oblasti demokracije i ljudskih prava  i informiranje učenika o tijelima  i zakonodavstvu koje štite i osiguravaju osnovna ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

U tonskom prilogu poslušajte što su o kvizu za Radiopostaju Čapljina kazali učenici.


 

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend