banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Svijetski dan poezije

Povodom Svijetskog dana poezije poslušajte stihove hercegovačkih pjesnika

 

  • Objavljeno u Kultura

Trpimir Grgić "boje krša" izlaže u Mariboru

Čapljinski akademski umjetnik Trpimir Grgić u Mariboru će upriličiti 14. samostalnu izložbu koja nosi naziv "BOJA U KRŠU". Umjetnika i njegova djela će predstaviti likovni kritičar Mario Berdič. Izložba će biti postavljena u Izložbenom centru Vetrinjski od 15. do 29. ožujka.


Hrvatsko kulturno društvo u Mariboru, utemeljeno je krajem 1990. godine kao prvo hrvatsko društvo u Sloveniji s ciljem okupljanja i organiziranja Hrvata na području Maribora i okolice, to je područje u Sloveniji na kojem živi najveći broj Hrvata.

Društvo cijelo vrijeme radi na zajedničkom zadovoljavanju nacionalnih, kulturnih, prosvjetnih, humanitarnih i rekreacijskih potreba članova, kao i na povezivanju sa slovenskim matičnim narodom.


 Trpimir Grgić
Rođen 29. prosinca , 1983. godine u Čapljini BiH. Završio Srednju školu likovnih umjetnosti 'Gabrijel Jurkić' u Mostaru. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu završio 2007. god. na slikarskom odjelu u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Poslijediplomski studij Ars Sacra kod mentora prof. Ante Kajinića završio 2009. godine. Izlagao je na trinaest samostalnih izložbi i više skupnih.
Kiseljak BiH (Izložbeni paviljon SŠ I.G.Kovačić)-2017
Čapljina BiH (Galerija Tau)-2015.,
Nijemci RH (pastoralni centar)-2015.
Čitluk BiH (Galerija Matice Hrvatske)-2014.,
Čapljina BiH (Hotel Mogorjelo)-2011.,
Tuzla BiH (Galerija Kristijan Kreković)-2011.,
Tuzla BiH (Međunarodna galerija portreta)-2010.,
Visoko BiH (Zavičajni muzej)-2010.,
Mostar BiH (Galerija Virus)-2010.,
Čapljina-Trebižat BiH (Galerija Stara škola)- 2009.,
Bugojno BiH (Hrvatski dom)-2008.,
Sarajevo BiH (Collegium artisticum)-2006,,
Dubrovnik HR (Caffe Galerija)- 2005.,
Sudionik je likovnih kolonija, član je ULUBIH-a i DHLU.
Trenutno pohađa treću godinu doktorskog studija Ars sacra na Širokom Brijegu.
Radi kao viši asistent na fakultetu Prirodoslovno matematičkih i odgojnih
znanosti, Sveučilišta u Mostaru.


 

  • Objavljeno u Kultura

ANKETA Poslušajte kako Čapljinci obilježavaju Dan žena

Žene diljem svijeta danas obilježavaju Međunarodni dan žena kada se slave ekonomska, politička i društvena postignuća pripadnica ženskog spola.

Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.

U Tonskom prilogu poslušajte što o Danu žena kažu Čapljinci.

GOŠK na teškom ispitu u Zenici a Čapljina u Bihaću, košarkaši i rukometaši favoriti na domaćem terenu

Premijer nogometna liga BiH stigla je do zadnjeg 22-og kola drugog dijela prvenstva, nakon kojeg slijedi treći krug. Pred nogometašima GOŠK-a iz Gabele nakon dva vezana domaća remija i dva gostujuća poraza, teško je gostovanje kod Čelika u Zenici. Gabeljanima su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak, pa na poraz ne smiju ni pomišljati. Zanimljivo, u prethodne četiri premijerligaške utakmice na Bilinom Polju, GOŠK je pretrpio isto toliko poraza, pa će za prekid tredicije trebati iznimno nadahnuće.
Utakmica Čelik – GOŠK igrat će se u subotu s početkom u 15 sati. Istodobno će početi i susreti, u Biojeljini, Radnik – Zvijezda, zatim u Doboju kod Kaknja, Mladost – Zrinjski, te u Krupi na Vrbasu, Krupa – Tuzla City. Također u subotu, ali od 17,30 sati u Tuzli će igrati Sloboda i Željezničar. Derbi, Široki Brijeg – Sarajevo igrat će se u nedjelju s početkom u 18 sati.
Uoči 22-og kola GOŠK je predzadnji, 11-ti sa 19 bodova. Vodi Sarajevo sa 49 bodova.


Nogometaši Čapljine u 17. kolu Federalne nogometne lige gostuju u Bihaću. Jedinstvo je treće na ljestvici a Čapljina u Bihać putuje s 10 mjesta. Utakmica  Jedinstvo – Čapljina igra se u subotu u 15 sati.


Rukometna akademija Čapljina u okviru 19. kola Rukometne lige Federacije ugostit će Jajace. Utakmica je u subotu u 19:30 u Čapljinskoj gradskoj dvorani.


Košarkaši Čapljine za vikend će igrati zaostalu utakmicu 13. kola protiv košarkaša Viteza. Susret će se odigrati u nedjelju s početkom u 18 sati.


Težak ispit je i pred odbojkašicama Čapljine koje će igrati derbi začelja u Vogošći. Utakmica 16-og kola federalne Superlige odbojkašica, Vogošća – Čapljina igrat će se u nedjelju, 10-og ožujka s početkom u 18 sati.
Ostali parovi 16-og kola, Smeč, Široki Brijeg – Ilijaš, Troglav, Livno – Ilidža, Igman – Alipašino Polje, te u derbiju u Sarajevu, Novi Grad – Mostar.


 

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend