banerRC212

Četvrtak, 07 Listopad 2021

Boćarsko prvenstvo BiH: Čapljina iznenadila Rastok, Neum potopio Sarajlije

   Zaostala utakmica B skupine, između Čapljine i Rastoka u sjenu je bacila susrete četvrtog kola A skupine Prve boćarske lige. Odlascima oslabljena i bolesti ključnih igrača desetkovana Čapljina iznenadila je viceprvaka BiH izborivši prve bodove u sezoni. Već sami početak susreta najavio je da za domaćina ima nade. Čapljina je u pojedincu izborila obje pobjede. Đurica Krmek je nadigrao reprezentativca Nikolu Zelića 13:5, a iskusni Ante Juka Vinka Grbavca, „drugu ploču“ Proložana, 13:11. Slavila je i to vrlo uvjerljivo, 13:1, domaća trojka u sastavu – Nedjeljko Grbavac/Zoran Markotić/Zdenko Pandža protiv gostujuće kombinacije Ivan Šalinović/Ivan Herceg/Zdenko Nižić. Jedini bod u „prvoj turi“ izborio je gostujući par – Franjo Herceg/Mateo Kežić koji su odigrali neodlučeno 9:9 protiv Veselka Buntića i Dušana Blagoja.

Poslije prve trećine domaći su tako poveli 7:1, a onda je nastupio potpuni preokret, gosti su redom dobili štafetno izbijanje Vinko Grbavac/Stjepan Herceg protiv Đurice Krmeka i Zorana Markotića 30:28, zatim precizno izbijanje Franjo Herceg protiv Ante Juke 8:4, brzinsko izbijanje Nikola Zelić protiv taktički „žrtvovanog“ Zdenka Pandže 25:12. Nakon što je izvrsni Franjo Herceg u pojedincu slavio protiv Veselka Buntića 13:2, izgledalo je da domaći nemaju što tražiti, jer su gosti 1:7 preokrenuli u 9:8, međutim uslijedio je novi totalni preokret. Sve tri igre parova u zadnjoj turi, dobiva domaći sastav! Vide Krmek voditelj domaće momčadi, vješto je rasporedio malobrojne domaće snage pri čemu je značajnu rolu imao Dušan Blagoje koji je poslije duge stanke zaigrao silom prilika. On je u paru sa Zoranom Markotićem dobio presudnu partiju protiv Ivana i Stjepana Hercega i njihove rezerve Gojka Hercega 13:5. Pobjede su izborili i domaći parovi Ante Juka/Nedjeljko Grbavac, te Đurica i Mario Krmek. U ujednačenom domaćem sastavu svi su dali obol pobjedi, dok je kod gostiju na razini bio samo Franjo Herceg, koji je izborio pet poena, a svi ostali gostujući igrači samo četiri!

   U susretima redovitog četvrtog kola B skupine, bilo je bez bure. Neum je i doslovce potopio sarajevsku Napredak Willu 20:2, a u drugom susretu „sveci“ iz Gorice, nanijeli su i treći poraz Dračevu.

   Rezultati četvrtog kola A skupina, Posušje: Sveti Stipan – Dračevo 14:8, Neum: Neum – Napredak Willa 20:2, slobodne su bile Grude. Trenutačni poredak, 1. Neum 6, 2. Grude 4, 3. Napredak Willa 4, 4. Sveti Stipan 2, 5. Dračevo 0 bodova.

   Parovi petog kola, Dračevo: Dračevo – Neum, Grude: Grude – Sv. Stipan, slobodna napredak Willa

   Zaostala utakmica trećeg kola B skupine, Čapljina: Čapljina – Rastok 13:9. Konačni poredak prvog dijela sezone, B skupina, 1. Široki 4, 2. Rastok 3, 3. Bura 3, 4. Čapljina 2 boda.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Obilne kiše prouzročile probleme s oborinskom odvodnjom

Prve obilnije ovojesenske kiše prouzročile su probleme na čapljinskim ulicama. Naime, na nekoliko mjesta u gradu vatrogasci su intervenirali i ispumpavali vodu. Riječ je lokacijama na Trgu svetog Franje, iza crkve, gdje je bio ugrožen jedan stan i potopljen podrum, zatim podzemna garaža na čapljinskoj rivi, te je vršeno ispumpavanje vode i u ulici Ruđera Boškovića. Obilne kiše stvaraju problem i na cestama pa se vozače ali i pješake upozorava na poseban oprez. Primili smo i poziv od slušateljice iz Višića koja je kazala da u njenom naselju u ulici Misir se svaki put kada su obilnije kiše stvori velika lokva koju je teško zaobići, te stvara problem vozačima i pješacima, a posebno djeci koja tim putem idu u školu.

Čapljinski vatrogasci ističu da ih se u slučaju izvanrednih situacija ili potrebne pomoći oko ispumpavanja vode s ugroženih lokacija može konaktirati na broj 123 ili 121.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!