banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 30 Travanj 2019

Stigle prve trešnje na čapljinsku veletržnicu

   Na veletržnicu u Tasovčićima početkom tjedna stigle su i prve ovogodišnje domaće trešnje. Riječ je o sitnijim plodovima koji su se kako smo doznali od stalnih prodavača, cijeni 3,5 do 4 KM. Dakle, iza prvosvibanjskih praznika može se očekivati bogatija ponuda i to kvalitetnijih plodova, pa i znatno viša cijena.

   Valja reći da prvosvibanjski praznici nisu ispunili očekivanja poljoprivrednika, jer se značajan dio u prvom redu jagoda, te kupusa, nudio i preko dana, što znači da je tražnja bila ispod očekivanja.

Gabeljanima ostala još nada, ali...

   Memorijalni turnir „Andrije Ankovića”, desetodnevne pripreme u Medulinu, obećanja i najave, loše odrađena završnica druge dionice i samo četiri osvojena boda u sedam utakmica treće trećine prvenstva, doveli su u pitanju opstanak GOŠK-a u Premijer ligi BiH. GOŠK više ne ovisi samo o svojim rezultatima, nego i o učinku drugih. U idealnoj situaciji kad bi u narednom kolu dobio Tuzla City u Gabeli, trebao bi izboriti pobjede na gostovanjima kod Zvijezde, a zatim i Krupe koja je kao i GOŠK trenutačno puno bliža nižem rangu nego opstanku u Premijer ligi. Mada, tri navedene ekipe kvalitetom nisu bolje, da ih GOŠK ne bi mogao pobijediti, problem Gabeljana je u diskontinuitetu igara. Naime, GOŠK ako jedu utakmicu odigra odlično, primjerice u 26-om kolu protiv Slobode, naredne tri je neuvjerljiv. Od te boljke ne uspijeva ih izliječiti ni treći trener ove sezone – Stanko Mršić.

   S obzirom da Tuzla City ima iznimno težak raspored, Gabeljani bi ih mogli dostići, ali ako zaigraju hrabro bez kalkulacija u naredne tri utakmice, a onda u zadnjem kolu pokušaju ponoviti čudo, pobijediti vjerojatno novog prvaka Sarajevo, u Gabeli. To im je već jednom pošlo za nogom, ali naglašavamo - potrebno je puno toga da se poklopi. Na oprez tjera i činjenica što su Gabeljani tijekom sezone puno bolje igrali protiv ekipa iz gornje polovice ljestvice, nego klubovima iz „Donjeg doma”. Od odgovora na pitanje – mogu li taj tijek stvari izmijeniti ovise i krhki izgledi za opstanak.

   Podsjećamo, GOŠK je trenutačno posljednji, 12-ti s 23 boda, 11-ta Krupa ima 24-ri, a deseti Tuzla City 30 bodova. Vodi Sarajevo sa 61 bodom.

  • Objavljeno u Sport

Ivana Erić, makeup artistica, diplomirala ekonomiju smijer marketing

Predstavljamo mladu osobu koja primjerom pokazuje da se upornošću, znanjem i radom može biti uspješan u zavičaju i u vremenu za koje neki kažu da je beznadno, pa mnogi odlaze u daleke krajeve a da ovdje nisu ni pokušali nešto vrijedno napraviti. 

Pretplati se na ovaj RSS feed

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend