banerRC212

Ponedjeljak, 07 Listopad 2019

Nikica Vego pobjednik otvorenog prvenstva Čapljine

   Nikica Vego, Čapljinac koji živi u Mostaru, pobjednik je Otvorenog prvenstva Čapljine u šahu, koje je igrano u povodu Dana grada Čapljine. Vego je iz devet partija osvojio čak 8 poena, drugo mjesto zauzeo je Almir Mataradžić član ŠK Čapljina, sa sedam poena, treći je Miroslav Zekušić član Zrinjskog sa 6,5 poena, četvrti Marko Jelčić, Široko Brijeg, peti Ekrem Koso, Čapljina, obojica sa po šest osvojenih poena.

   Turnir je počeo kratkim uvodnim obraćanjem Vladislava  Prskala, predsjednika ŠK Čapljine, dok je natjecanje otvorio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

   Pažnje vrijedan je podatak da je na otvorenom prvenstvu Čapljine nastupilo čak 35 šahista, može se reći iz sliva Neretve, od Ploča do Jablanice, najbrojniji su naravno bili Čapljinci.

  • Objavljeno u Sport

U Čeljevu otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji "Gospa, majka moja"

Župa Presvetog Srca Isusova u Čeljevu povodom blagdana Gospe od Krunice supatrona te župe, bila je domaćin likovnoj koloniji "Gospa, majka moja". Djela nastala na koloniji izložena su u dvorani pored župne crkve, a organizatori su se na otvorenju zahvalili svima koji su sudjolavali i pridonijeli radu kolonije i otvorenju izložbe. Više u tonskom prilogu.

  • Objavljeno u Kultura

AUDIO Održana komemoracija za Dragana Vrankića

VRANKIC 2Dragan Vrankić, bosanskohercegovački političar i istaknuti član Hrvatske demokratske zajednice umro je u nedjelju u dobi od 64 godine, nakon duge i teške bolesti. Dragan Vrankić rođen je 1955. godine u Čapljini. Osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom mjestu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Komemoracija za Dragana Vrankića održana je u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Na komemoraciji se okupio veliki broj prijatelja i suradnika te dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH.
U tonskom prilogu poslušajte izvješće s komemoracije.

VRANKIC 3

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend