banerRC212

Srijeda, 30 Listopad 2019

Mađarski prstenovači na Hutovom blatu traže u Mađarskoj prstenovane ptice

   Nakon prvog prstenovanja ptica u Parku prirode Hutovo blato s oznakom BiH, u kolovozu i rujnu, ovih dana tim poslom bave se prstenovači iz Mađarske i Vojvodine. Među njima je i Ferante Sekelj, student agronomije na mađarskom fakultetu u Senti, koji o boravku mađarskih prstenovača kaže:

   „Idemo postavljati mreža, to je uobičajeni dnevni posao. Prioritet su nam ptice u migraciji. Mi smo prstenovali ptice u Mađarskoj i Vojvodini i sada nam je cilj uhvatiti iste ptice, da vidimo gdje one migriraju, gdje zimuju. To je za nas jako važno. Uhvatili smo primjerke iz familije akrocefalus, za nas je to interesantna vrsta, jer one ne idu na zimovanje u Afriku nego ostaju negdje uz Jadran. Naš je cilj utvrditi ostaju li i ovdje“, kaže Sekelj, te naglašava:

   „Mjesto je super, jako nam se sviđa, ima sve što nam treba, jako smo zadovoljni, očekujemo uspješan završetak projekta“.

   Josip Vekić, voditelj Službe zaštite JP „Hutovo blato“, boravak i rad prstenovača iz Mađarske i Vojvodine smatra još jednim vidom afirmacije Hutovog blata, njegove biološke raznolikosti i ekološke vrijednosti.

Tekst i foto: D. Musa

Luka Menalo na popisu Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna

   Višićnim Luka Menalo našao se na popisu Roberta Prosinečkog, izbornika nogometne reprezentacije BiH za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Lihtenštajna i Italije. Utakmica s Italijom igrat će se 15. studenog u Zenici, a reprezentacija BiH kvalifikacije će okončati utakmicom protiv Lihtenštajna u Vaduzu. Podsjećamo, Menalo trenutačno igra za slovenskog prvaka ljubljansku Olimpiju.

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend