banerRC212

Ponedjeljak, 28 Listopad 2019

Rastali se GOŠK i Nenad Gagro, a Vukašin „Vule” Trivunović liječi anemične Trojance

   Vukašin Vule Trivunović novi je trener GOŠK-a iz Gabele. Vijest je potvrdio Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave. Trivunović ekipu preuzima u utorak u 15 sati, kada će voditi prvi trening. Inače, Trivunović je u BiH i šire, poznato nogometno ime, uz ostalo nosio je u više navrata dres juniorske i seniorske reprezentacije BiH. U tri navrata nastupao je za banjalučki Borac, dva puta Sarajevo, igrao je u ruskoj Premijer lizi, zatim Poljskoj, Njemačkoj, Kazahstanu, te Srbiji. Kao trener vodio je banjalučki BSK, zatim prvoligaše R. Srpske – Slobodu iz Mrkonjić Grada, Slogu iz Srpca, banjalučki Borac i Kozaru iz Gradiške.

   Valja reći da se nakon drugog domaćeg kiksa s ekipama iz donjeg dijela ljestvice, dva gostujuća poraza, te uoči dva derbija protiv Olimpika i Rudara, razlaz GOŠK-a i Nenada Gagre se mogao očekivati. Po završetku utakmice GOŠK – Bratstvo 1:1, naprosto je isijavalo nezadovoljstvo zalaganjem, igrom i rezultatom. Prvi puta s tribina od skupine GOŠK-ih navijača, „lavova”, čulo se – skinite dresove, upućeno na adresu igrača, te „Gagro odlazi”. Da je razlaz bio na vidiku moglo se zaključiti i iz izjave samog Nenada Gagre, doskorašnjeg trenera, koji je po završetku utakmice uz tekst potpisanom uz ostalo rekao:

   „Ostvarenim rezultatom ne možemo biti zadovoljni. Kad sam ušao u svlačionicu igračima sam rekao – glavu gore, moramo se izdići iz ove situacije. Vidjet ćemo s predsjednikom i direktorom što i kako dalje”.

   Dakle, iako vruć nakon još jedne teške utakmice u Gabeli, u kojoj se morao stizati rezultat, Gagro je bio svjestan da su ga igrači igrom ja tebi, ti meni..., bez okomitih proigravanja s malo žara cijelo poluvrijeme, doveli do „gambita”. Inače, iz GOŠK-a ističu da su se s Gagrom razišli sporazumno.

   Uglavnom, anemične Trojance u naredna tri kola, do kraja polusezone, „liječit” će trener opasnog imena, koje se nekada davalo djeci da se preduprijede zle sile.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Program obuke za nezaposlene iz oblasti ekologije u Hutovom blatu: Veći interes dama za zaštitu prirodne baštine nego gospode

   U organizaciji Ekološke udruge „Anguilla“ Čapljina, u motelu „Park“ na Karaotoku počeo je „Program obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“. Predstavljajući ciljeve Programa obuke Irena Rozić, magistra ekologije uz ostalo je kazala:

   „Cilj nam je obučiti 25 nezaposlenih osoba i uvesti ih na tržište rada s mogućnošću volontiranja, rada na određeno vrijeme i zapošljavanja. Na prvoj radionici polaznici su se kroz teorijska predavanja i prezentacije, upoznali sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite prirode i okoliša, a nakon toga organizirana je vožnja brodicama i razgledavanje Parka prirode Hutovo blato“.

   Dakle, na prvoj radionici „Programa obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“, polaznici među kojima zanimljivo, prevladavaju dame, upoznali su se sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite okoliša i radom zaštićenog područja Park prirode „Hutovo blato“. Ukupno su predviđene četiri radionice. U sklopu druge obradit će se Pravila i načela zaštite na radu, te upravljanje okolišem po standardima ISO 0991. Teme treće radionice bit će – Upravljanje brodicama u unutarnjoj plovidbi, te Obuka za polaganje lovačkih ispita, dok će teme četvrte radionice biti – Pravila i načela spašavanja materijalnih dobara i ljudi, te Upoznavanje sa zaštitom od požara.

   Program obuke realizirat će Ekološka udruga „Angilla“ Čapljina, sufinancira ga Federalni zavod za zapošljavanje putem Službe zapošljavanja Hercegovačko-neretvanske županije, a namijenjen je mlađim osobama koje se vode kao nezaposlene na evidenciji Službe zapošljavanja HNŽ. Obuka će trajati četiri mjeseca, a uključuje dolazak na četiri radionice iz različitih oblasti vezanih za Park prirode „Hutovo blato“. Obuka se izvodi u suradnji s JP Park prirode „Hutovo blato“, fakultetima iz BiH i Hrvatske, Zagrebinspektom d. o. o. Mostar, Upravom za civilnu zaštiti i vatrogastvo HNŽ, Lučkom kapetanijom Ostrožac Gorskom službom spašavanja, Lovačkim savezom HZHB, te Centrom za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) Mostar.

D. Musa

Iskorak čapljinskog trećeligaša Višića - Igralište na Čaerima dobilo rasvjetu!

Stadion Čaeri, kako Višićani vole reći, za igralište nogometnog trećeligaša Višića, dobio je rasvjetu! Jesu Čapljina i GOŠK poznatiji i po rezultatima priznatiji čapljinski klubovi međutim prvu rasvjetu dobilo je igralište u Višićima. To je podatak koji marnim Višićanima puno znači. Inače, neposredno poslije zadnjeg rata HNK Višići kao jedan od šest čapljinskih nogometnih klubova, rezultatski nije zaostajao za spomenutim Čapljinim i GOŠK-om, međutim vrijeme je učinilo svoje. U proteklih desetak godina četiri kluba – Neretva (Čeljevo), Sloga (Trebižat) i Lipanjske zore (Domanovići) su se ugasila, dok su Višićani prije pet sezona svojevoljno napustili Drugu nogometnu ligu i nastavili se natjecati u Trećoj, odnosno Ligi Hercegovačko-neretvanske županije. Međutim, nogometni žar nije popuštao.
HNK Višići se s promjenjivim uspjehom nastavio natjecati u trećoj ligi. Održala se i tradicija organiziranja ljetnih malonogometnih turnira koji imaju tradiciju od šezdesetak godina, a očito se u potaji kovali i ambiciozniji planovi, koji su doveli do organizacijskog iskoraka. Zanimljivo, poticaj za postavljenje rasvjete bile su prilike s igračkim kadrom. Naime, kako je većina igrača zaposlena ili se školuje, to znači da ne mogu trenirati. Imajući to na umu, te činjenicu da ni ambicije zvane Druga liga, nisu splasnule, vrijedni entuzijasti oko kluba, odlučili su se na postavljanje rasvjete koja će omogućiti treniranje! Sada kada je rasvjeta postavljena stvoreni su preduvjeti i za ambicioznije planove.
„imamo podršku gradonačelnika Čapljine i sponzora“, naglašava Dinko Bošković, predsjednik HNK Višići, te razlaže:
„Kada ljudi vide da radite, da imate viziju, onda ima i razumijevanja. Uspjeli smo dovršiti rasvjetu, naši reflektori su prosvijetlili 24. listopada, uredili smo travnjak, uređujemo zid oko stadiona, a u planu su još neki radovi, ali ne bi istrčavao dok to ne bude. Tada će se znati sve od sponzora do podupiratelja“, naglašava pomalo tajanstveni predsjednik Bošković.
Trener, a po potrebi i igrač Goran Bule, zadovoljan je rezultatskim učinkom, odnosno pobjedama u prvih šest kola uz 26:1 razliku pogodaka.
„Drago mi je što prije svega imamo svoju ekipu, momke iz Višića i okolice. Mi smo dobro odradili protekli dio sezone, a i uprava radi odličan posao. Uz rasvjetu i uređenje glavnog terena, počelo se raditi i na pomoćnom, čime se stvaraju uvjeti za dalji napredak. Atmosfera u i oko momčadi je odlična, pa je trenutačno u klubu milina raditi. Do kraja sezone nadam se i kojoj noćnoj utakmici“, ističe trener Bule.
Ako se uz navedeno ima na umu da Višići imaju i ponajbolje mlade igrače, dva puta uzastopno pobjednici su čapljinske lige mjesnih zajednica, za mlade, onda se može reći da za budućnost nogometa u po broju stanovnika najvećem čapljinskom naselju, ne treba brinuti.

 

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend