banerRC212

Ponedjeljak, 14 Listopad 2019

Šahovska sekcija o OŠ Vladimira Pavlovića

   Od Šahovskog kluba Čapljina duže priželjkivano pokretanje Šahovske sekcije u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića, pred praktičnom je realizacijom. Škola šaha kreće u petak, 18. listopada, a vodit će je nastavnik Miro Brajković.

   Sekcija će raditi svakog petka od 11,45 za učenike četvrtog i petog razreda, a od 12,45 za učenike od šestog do devetog razreda. Za rad sekcije osigurana je učionica za šah na trećem katu.

  • Objavljeno u Sport

Taekwondo klub Čapljina organizira prezentacije u Dječjem vrtiću i OŠ Vladimira Pavlovića

   Pod sloganom, jedan više na treningu – jedan manje na ulici, Tekwondo klub Čapljina organizira Taekwando prezentacije. Prezentacije će se održati u u Dječjem vrtiću Čapljina” od 10 do 11 sati, te u dvorištu Osnovne škole „Vladimir Pavlović” od 12 do 13 sati.

   Na prezentaciji članovi Taekwando kluba Čapljina predstavit će taekwando vještine: tehnike, forme, sportske borbe, samoobranu i lomljenje dasaka. Pozivaju se djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, roditelji, odgojitelji i svi zainteresirani, da prisustvuju prezentacijama.

   Organizator je Taekvondo klub Čapljina.

  • Objavljeno u Sport

U Mostaru radionica o kozarstvu

   Uz promotivno - ocjenjivačke i znanstveno – stručne radionice o mediteranskom voću – smokvama, šipcima i maslinama, Federalni agromediteranski zavod ove godine pravi i iskorak prema, animalnoj proizvodnji. U organizaciji Agromediteranskog zavoda u četvrtak, 17-og listopada, održat će se promotivno – ocjenjivačka i stručna radionica na temu „Kozarstvo”, te dodjela plaketa za ocjenu kvalitete kozjeg sira.

   Skup će otvoriti prof. dr. Marko Ivanković, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda, a zatim slijede stručna izlaganja. Temu „Primjena higijenskih mjera u proizvodnji sira” obrazložit će agronom Mirko Jarak. Magistar Toni Mikulić predstavit će temu „Kozje mlijeko kao proizvod budućnosti”, dok će docent doktorica Marija Jukić – Grbavac obraditi temu „Deklariranje sira”. Stručni dio izlaganjem će zaključiti magistrica Meliha Šubara, a tema je „Rezultati senzorne analize sira”.

   Promotivno – ocjenjivačka i stručna radionica na temu „Kozarstvo”, održat će se dakle, 17-og listopada, u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru, s početkom u 11 sati. Ulaz je slobodan.

  • Objavljeno u Najave

Tijesna pobjeda GOŠK-a, startali košarkaši i odbojkašice Čapljine

   U desetom kolu Prve federalne nogometne lige GOŠK je u Gabeli savladao Budućnost iz Banovića 3:2, poluvrijeme 2:0. Strijelci su bili Mašić, Aletić i Igor Savić za domaće, a Zulić i Mustafić za goste. Za obične ljubitelje nogometa utakmica između GOŠK-a i Budućnosti bila je lijepa, borbena i zanimljiva s pet krasnih pogodaka, međutim za domaće navijače bila je stresna i neizvjesna do samoga kraja, mada se na poluvremenu činilo da je sve riješeno. GOŠK se pobjedom vratio na drugu poziciju s 20 bodova, vodi Olimpik s 24 boda.

………………………………..

   Čapljina je poslije nekoliko dobrih igara u nedjelju, poražena u Konjicu, Igman – Čapljina 2:0, poluvrijeme 0:0. Strijelci Spahić u 53-oj i Ojeda u 61-oj minuti. Zahvaljujući ovakvom ishodu Čapljina i Igman zamijenili su mjesta, Igman je sada četvrti s 18, dok je Čapljina šesta sa 16 bodova.

………………………………………

   Startalo je prvenstvo košarkaša, koje će Čapljinci s obzirom na plasman Čapljine u najviši rang, ponovo pratiti s posebnim zanimanjem. U utakmici prvog kola Kakanj je na svom parketu, savladao Čapljinu 82:75, poluvrijeme 43:34. Najviše koševa za Čapljince postigli su Milan Lužaić 22 i Vladimir Ivelja 18.

…………………………………………….

   Prvenstvenu utrku počele su i odbojkašice Čapljine. U susretu prvog kola federalne Superlige, Čapljina – Troglav (Livno) 1:3, po setovima 21:25, 25:17, 17:25 i 15:25. Čapljinke su se dobro držale u prva dva seta, a onda neobjašnjivo pale i izgubile utakmicu.

……………………………………………………….

   Nakon poraza od Briješća u Sarajevu, Rukometna akademija Čapljina, vratila se pobjedama. U susretu četvrtog kola Prve federalne rukometne lige, južna skupina, u Jajcu, Jajce – Čapljina 19:22. U utakmici dobrih obrana, Čapljinci su bili uspješniji te se s tri pobjede iz četiri utakmice, odnosno devet bodova, uvrstili na diobu drugog do četvrtog mjesta na ljestvici.

………………………………………………….

   Boćari Čapljine vratili su se neporaženi s gostovanja u Širokom Brijegu, ali bez priželjkivane pobjede. U susretu 3-eg kola prve boćarske lige BiH, Široki – Čapljina 12:12. Neriješeno je završen i susret u Prologu kod Ljubuškog, Rastok – Grude, također, 12:12. U trećoj utakmici, Bura Posušje – Neum 8:16.

   Na ljestvici vodi Čapljina s pet bodova, koliko imaju i Grude na drugom mjestu, ali slabiju razliku poena.

…………………………………………..

   Jedna utakmica čapljinskih klubova je odložena. Naime susret petog kola Treće, županijske lige, Višići – Mostar, igrat će se u utorak, 15-og listopada. Utakmica je najavljena za 15,30 sati.

…………………………………………….

  • Objavljeno u Sport

U OŠ Vladimira Pavlovića održan XV. neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Četiri hrvatska jezikoslovca; Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević bili su tema ovogodišnjih XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta koji su završeni u Čapljini, u OŠ Vladimira Pavlovića. Više o ovom događaju poslušajte u tonskom prilogu.

 

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend