banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 09 Rujan 2017

Rijeka Trebižat od Peć Mlina do Klobuka, ponovo na aparatima

Korito suho, plutaju uginule ribe, Trebižat ovisi od Klokuna

Po četvrti puta ista slika, rijeka Trebižat u gornjem toku, ponovo umire, požali su nam se mještani Dabrnje, jednog od zaselaka prostorno najvećeg zapadno-hercegovačkog sela Klobuka. U stvari pošto nema dotoka klinički je mrtva do vrela Klokun, u Klobuku, samo još da se isuše zaostale bare i udubljenja u koritu, bit će kao 2002. i 2003., a u nešto blažoj mjeri i 2015. godine.

Gusarima iz Čeljeva petnaesto mjesto

Na 20. maratonu lađa među 30 posada

"Zadovoljan sam plasmanom. Da smo postigli bolje vrijeme na brzinskoj utrci, realni plasman bio bi od 10 – 12 mjesta. Međutim, naša mlada posada je brzinsku utrku koja odlučuje o startnim pozicijama, odvozila slabije, u cilju smo bili tek dvadeset i drugi. Momci se jednostavno nisu snaši u svom tom šušuru oko utrke.

S Veletržnice

Vrijeme je godišnjih odmora kada zbog uobičajene seobe stanovništva iz većih gradova i dozrijevanja povrća i voća u svim dijelovima BiH, dolazi do manjeg ili većeg pada cijena na veletržnici u Tasovčićima. Međutim, ove godine bar za sada, cijene su stabilne nema većih lomova, a cijene za čapljinski kraj bitnih kultura su postojane.

Više od igre – zabava i razonoda

Tijekom ljetnog razdoblja niz se turnira odigra u Hercegovini. Različiti su po kvalitetu i visinama novčanih nagrada, a memorijalni turnir "Ilija Jerinić" koji se igra u stolačkom naselju Prenj, jedan je od specifičnijih. Turnir se igra na kako mještani kažu "stadionu Dumin čaer", na travnatom terenu, pa koliko trava izdrži.

  • Objavljeno u Najave

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

Povratak rijeci omiljena je tema dijela Čapljinaca u svakidašnjem ćaskanju. Naime, početkom ovoga stoljeća stjecajem okolnosti, nastupio je svojevrsni otklon od rijeke, a žila kucavica postao je zapadni dio grada. Romantični i nostalgični, uporno su ponavljali kako se treba - vratiti rijeci.

Na pijacu valja poraniti, kamen cvrči, a povrće vene

Temperature koje se od konca srpnja na jugu Hercegovine gotovo i ne spuštaju ispod 35 Celzijevih stupnjeva, odražavaju se na mnoge sfere života ljudi, nego i biljaka. Pri temperaturama koje vladaju u zadnjih dvadesetak dana, otežana je ne samo proizvodnja nego i plasman voća i povrća. Svjedoči o tome i slika s čapljinske veletržnice u Tasovčićima koja u podnevnim satima opusti. U "glavnoj ulici" u kojoj se nalaze tezge stalnih prodavača, izložena roba pokušava se zaštititi različitim pokrivalima, ni vlasnika, ni kupaca.

Pretplati se na ovaj RSS feed

31°C

Čapljina

Sunčano

Vlažnost: 30%

Vjetar: 22.53 km/h

  • 15 Srpanj 2018 36°C 18°C
  • 16 Srpanj 2018 35°C 18°C

banerRC1vikend