banerRC212

Balom pod maskama noćas su u Trebižatu završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina

  • Napisao/la D.M.
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Balom pod maskama noćas su u Trebižatu završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina

Program zadnjeg dana manifestacije, počeo je promenadom motorizirane karnevalske povorke kroz Čapljinu i okolna naselja. Taj dio programa okončan je prijemom kod načelnika, dr. Smiljana Vidića. Tom prilikom predstavnici maškarske vlasti vratili su ključeve grada. U ranim noćnim satima program „Završnih maškara“, po tradiciji, preselio je na Dom kulture u Trebižatu, gdje je održano suđenje Marku Krnjevalu.
U od u prvom redu od Trebižaćana ove godine solidno posjećeno suđenje proteklo je u znaku šaljivih sadržaja, doskočica i opaski. Po već ustaljenom ritualu, suđenje je završeno povlačenjem porote i donošenjem presude. Odluka je bila očekivana, Marko Krnjeval je osuđen na smrt i to spaljivanjem. Prije samog izvršenja slijedilo je čitanje također humorom i doskočicama, obogaćene Oporuke, čije je pojedine dionice gledateljstvo pratilo smijehom odobravanja. Na koncu se na za to određenom mjestu iznad športskog terena u Trebižatu, pristupilo samom činu spaljivanja uz posmrtni marš.
Manifestacija je nastavljena Balom pod maskama, što je bio završni čin 54. Pokladnih dana u Trebižatu – Čapljini. Posjetitelje je zabavljao „Slavonija bend“. Vrhunac programa završnih maškara bilo je proglašenje najuspješnijih maski koje su za inovativnost i orginialnost dobile i nagrade. Prvu nagradu od 500 maraka, dobila je koreografija „Trojanski rat“, Karnevalske družine „Trojani“ iz Gabele. Druga nagrada pripala je koreografiji "Klaunovi-Trebižat", dok je treću nagradu dobila koreografija "Naša mala klinika" karnevalske družine iz Šurmanaca.
Bal pod maskama završen je u ranim jutarnjim satima.

6°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 56%

Vjetar: 3.22 km/h

  • 11 Prosinac 2018 9°C 0°C
  • 12 Prosinac 2018 8°C -3°C

banerRC1vikend