banerRC212

Za stare maslinike poticaje dobilo 38 maslinara, među njima 13 Čapljinaca

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Za stare maslinike poticaje dobilo 38 maslinara, među njima 13 Čapljinaca

   Županijske poticaje za stare nasade maslina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji dobilo je 38 korisnika. Najviše korisnika 13 je iz Čapljine, devet poticaja dobili su korisnici iz Čitluka, a po osam klijenti iz Neuma i Stoca. S čapljinskog područja najviše je korisnika iz Svitave - tri, zatim slijede Domanovići, Čapljina i Trebižat sa po dva korisnika dok je po jedan korisnik poticaja iz naselja – Šurmanci, Gabela, Gabela Polje i Grabovine.

   Sukladno Programu i Naputku obračuna novčane potpore za Proizvodnju maslina – stari nasad, vezano za raspoloživa sredstva u iznosu od 110 KM po dulumu, odnosno 0,1 hektaru. Klijenti odnosno korisnici su mogli ostvariti novčanu potporu do maksimalnog iznosa od 3.500 KM. Sukladno Programu i Naputku za ostvarivanje za klijente čiji zbirni iznos zahtjeva za Županijske novčane potpore premašuje 3.500 KM, obračun je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM. Klijent, odnosno poljoprivredno gospodarstvo, prije podnošenja zahtjeva za novčanu potporu u 2019-oj godini bio je dužan u Registru poljoprivrednih gospodarstava imati potpune i točne podatke.

   Inače, potporu sukladno Naputku i Programu može ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, obavljaju poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend