banerRC212

Lasta leti čekajući strateškog partnera

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Lasta leti čekajući strateškog partnera

Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina u stečaju, nije u prvom javnom pozivu održanom 29-og studenog, uspjela pronaći strateškog partnera, doznali smo od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice. Shodno tomu Odbor povjeritelja će odrediti uvjete za drugi javni poziv, koji će uskoro biti raspisan.
„Interesa ima i to od tvrtki koje kane nastaviti proizvodnju“, naglasila je Huseinbegović, dodajući da su očito istaknutu cijenu u prvom javnom pozivu, „ocijenili previsokom“. Sudeći po riječima stečajne upraviteljice očito je da zainteresirani kupci kalkuliraju čekajući drugi ili eventualno neki naredni javni poziv, za prodaju, kada će istaknuta cijena biti niža.
Podsjećamo, u prvom javnom pozivu određena je cijena od 11.476.300 maraka uz klauzulu da se imovina ne može rasprodati ispod tog iznosa. Inače, na licitaciji su bili, nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Pored toga u ponudi je bila i oprema poduzeća.
U međuvremenu dok je trajala potraga za strateškim partnerom, Lasta je nastavila obnovu proizvodnog programa. Uz čajne kolutiće prepoznatljive kvalitete koji su naišli na dobar odjek na tržištu, na policama se može naći kokos keks, te odnedavno i krem štapići. Kako smo doznali od stečajne upraviteljice Huseinbegović, uskoro će se pojaviti i miks kombinacija slastica na policama trgovina.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend