banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Počela izgradnja dionice autoceste od Zvirovića do mosta Počitelj

Na gradilištu poddionice autoceste Počitelj – Zvirovići održana je svečana ceremonija početka radova na novih 10 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca, za LOT1, u okviru kojeg će se graditi petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača a radovi se podijeljeni na dva lota. Veliki most Počitelj je u okviru LOTA 2, izvođač radova na ovom projektu je konzorcij koji čine azerbajdžanska i kineske tvrtke a predviđeni rok izgradnje za most je 30 mjeseci.
Ukupna dužina poddionice AUTOCESTE Počitelj – Zvirovići je 11,75 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je most Počitelj ukupne dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti  spojene dvije obale rijeke Neretve.
Poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom u visini od 100 miliona eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura.

Osnovnoškolci se natjecali u kvizu "Obrazovanje bez diskriminacije"

IMG 20191115 124244Uz potporu OESS-a u osnovnim školama u Čapljini održan je Kviz pod nazivom „Obrazovanje bez diskriminacije”. Na kvizu su sudjelovali učenici osmih i devetih razreda čapljinskih osnovni škola. Cilj je natjecanja podizanje svijesti i znanja  iz oblasti demokracije i ljudskih prava  i informiranje učenika o tijelima  i zakonodavstvu koje štite i osiguravaju osnovna ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

U tonskom prilogu poslušajte što su o kvizu za Radiopostaju Čapljina kazali učenici.


 

Boćarsko prvenstvo BiH: Derbi Čapljina – Grude na čekanju, Rastok iznenadio prvaka

   U završnicu jesenskog dijela boćarskog prvenstva BiH, koje se prvi puta igra u ciklusu jesen – proljeće, umiješala se kiša. Pravi povodanj koji je pogodio Čapljinu, omeo je odigravanje najvažnije utakmice Čapljina – Grude. Može se reći da je to derbi cijele polusezone, jer ta utakmica izravno odlučuje o jesenskom prvaku. Za sada je nepoznanica kada će se utakmica igrati, jer se za promptno odigravanje, dan – dva nakon odgode, klubovi nisu dogovorili, pa sada ostaje da se naknadno dogovore o novom terminu odigravanja derbija.

   Ugodno je iznenadio Rastok koji je savladao prvaka Neum 13:11. Zbog kiše Rastok je bio domaćin u dvorani „Biberon“ u Grudama. Vodila se žestoka borba i doslovce za svaki „punat“ o čemu svjedoči i ukupni zbir poena 154:148 za Rastok. Kao i obično „gusari“ su bili dominantni u brzinskim disciplinama. Iako u petoj deceniji Željko Kužić i dalje je sigurne ruke, u 'brzincu' ostvario je 33 pogotka od 39 izbačaja, dok je kombinacija Željko Kužić/Frano Sušić u štafetnom izbijanju, imala29 pogodaka od 45 izbačaja. S druge strane zapažen je bio Frano Herceg, koji je s 18 „punata“ u krugu, osvojio dva važna boda. Ključna prevaga za Rastok bio je ovoga puta odlični Nikola Zelić, od kojega se još više očekuje u nastavku prvenstva.

   Ni odlična 24 poena u preciznom izbijanju kapetana Mate Grubišića, nisu pomogla Buri da na gostovanju kod Širokog, izvuče povoljniji rezultat. Domaći su slavili 15:9 i tako začelje prepustili upravo Buri. Od obje ekipe, a posebice četvrtoplasniranog Neuma, u jesenskoj polusezoni, očekivalo se više. U svakom slučaju, proljeće će biti prilika za popravni.

   Rezultati Petog kola Prve boćarske lige BiH, Široki Brijeg: Široki – Bura 15:9, Grude: Rastok – Neum 13:11, Čapljina: Čapljina – Grude, odloženo.

   Poredak, 1. Grude 7(4), 2. Čapljina 7(4), 3. Rastok 5, 4. Neum 4, 5. Široki 3, 6. Bura 2 boda.

   Prema kalendaru prvenstvo se nastavlja 4. Travnja iduće godine.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend