banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Čapljina se prisjetila žrtava Vukovara

Povodom obilježavanja 30. obljetnice „Pada Vukovara i sjećanja na žrtve Vukovara“ u Čapljini se i ove godine upriličila kolona sjećanja.
S Trga kralja Tomislava više stotina sudionika je, u dostojanstvenoj  atmosferi, krenulo u koloni ulicama Braće Radića, Ante Starčevića, Mate Bobana do Trga hrvatske slobode gdje je održan je prigodan program učenika Srednje škole Čapljina,  O.Š. „Lipanjske zore“ Višići i O.Š. Vladimira Pavlovića.
18. studenog 1991. godine dogodile su se presudne stvari u Domovinskom ratu, pao je Vukovar dogodili su se strašni zločini i u Škabrnji i Vukovaru a te žrtve i zločini bili su i motivi Hrvatima da se organiziraju i obrane kroz Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu  ovdje kod nas u BiH. Vukovar kao simbol žrtve u Domovinskom ratu i ove je godine obasjan tisućama svijeća na Trgu hrvatske slobode u Čapljini.

 

AUDIO: Čapljinski cvjećari proslavili uspješnu sezonu

Nakon uspješne sezone čapljinski cvjećari prigodnim su druženjem proslavili ovogodišnju sezonu. Razgovaralo se o problemima koji su ih pratili ove sezone i načinima na kojim su ih rješavali a sve je proteklo u odličnoj atmosferi s obzirom na ovogodišnju uspješnu kampanju prodaje. Cvjećari sigurno mogu biti uzor i ostalim poljoprivrednicima jer uz ugodno druženje bio je to skup na kojem se moglo i puno naučiti a dogovorili su se novi projekti i suradnje u ovoj perspektivnoj poljoprivrednoj grani.

U tonskom prilogu poslušajte što su nam o uzgoju cvjeća kazali mag.agr. Aida Kohnić i cvjećar Vlatko Bošković.

Ivana Vidić Njavro i Ivan Vidić predstavili Čapljinu na reviji tradicijskog ruha " Od Mora do Save"- svadbeno ruho

Proteklog vikenda u športskoj dvorani O.Š. S.S. Kranjčevića u Mostaru održana je Druga revija tradicijskog ruha " Od Mora do Save"- svadbeno ruho koju organizira HKUD “Sv. Ante” iz Cima.

Sestra i brat, Ivana Vidić Njavro i Ivan Vidić predstavili su Čapljinu, za što su dobili i prigodno priznanje.

Revijom kojom je proslavljena je 150. obljetnica utemeljena HKUD “Sv. Ante” iz Cima nastoje se dozvati slike prošlosti, likovi mladenki i mladoženja kakve više ne možemo sresti na našim putovima.

Izlazak Ivane i Ivana možete pogledati u videu na 29:50  te dodjelu priznanja na 1:42:23 

Na reviji je 19 kulturno-umjetničkih društava i skupina iz cijele Bosne i Hercegovine predstavilo svadbeno ruho, tako da su posjetitelji imali priliku vidjeti i upoznati se s narodnim nošnjama koje su se nosile u svadbenim prilikama.

Sudionici su bili iz Čapljine, Čitluka, Mostara, Trebinja, Posušja, Roškog Polja, Rame, Livna, Kupresa, Uskoplja, Bugojna, Novog Travnika, Jajca, Kaknja, Brankovića, Tuzle i Orašja.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!