banerRC212

Četvrtak, 08 Listopad 2020

Prva boćarska liga četvrto kolo: Dračevo odmaralo, Široki slavio u Sarajevu, Grude potopile „gusare”

   Četvrto kolo A skupine, Prve boćarske lige proteklo je bez iznenađenja. Grude su u boćarskoj dvorani Biberon, lakše od očekivanja 16:8, nadigrale Neum, dok je Široki slavio u Sarajevu. Domaći su poslije prve „ture“ imali prednost od 6:2, a isti rezultat ostvarili su i u trećoj dionici, dok su „gusari“ jedino u tehničkim disciplinama održali ravnotežu, međutim to je bilo premalo za neki bolji rezultat.

   Početak nije obećavao sigurnu pobjedu Gruđana, jer je Paško Leženić uspio u disciplini pojedinac, pobijediti višestrukog reprezentativca i osvajača medalja, Damira Brzicu 13:9. To je bila i jedina radost za goste u prvoj „turi“, jer je Zdravko Miloš u krugu, nadigrao Juricu Konjevoda 17:12, a još uvjerljiviji bili su par i trojka. Milorad Bošnjak i Dražen Glavaš s maksimalnih 13:0 nadigrali su Ivicu Mustapića i Jozu Butigana, a nešto manje uvjerljiva 13:5 bila je domaća trojka Slobodan i Stjepan Miloš, te Mladen (Z) Ćorluka. Zanimljivo iskusni Brzica i Mladen (Z) Ćorluka slavili su u štafeti 30:25 protiv gostujuće kombinacije Leženić/Obradović. Brzinsko izbijanje pripalo je gostima Jurica Konjevod je 25:17 dobio Josipa Glavaša. U preciznom izbijanju po jedna pobjeda na obje strane, Dražen Glavaš dobio je Jozu Butigana, dok je Ivica Mustapić bio bolji od Milorada Bošnjaka. U trećoj dionici utakmice domaći par Dražen Glavaši i Slobodan Miloš ponovo je s 13:0 isprašio goste za koje su igrali Obradović i Konjevod. Domaći su dobili obje pojedinačne partije u ovom dijelu utakmice, Milorad Bošnjak je bio bolji od Butigana 13:3 u pojedincu, dok je Brzica u krugu, nadigrao Mustapića 15:9. Gosti iz Neuma, radovali su se u trojki – Paško Leženić, Ivan Butigan i Mato Jogunica uvjerljivo 13:1, nadigrali su Stjepana Miloša, Josipa Glavaša i Mladena (Z) Ćorluku. Kod domaćih iskazao se Dražen Glavaš s tri pobjede, dok je kod gostiju Paško Leženić imao dvije pobjede.

   U drugoj utakmici četvrtog kola A skupine, prvoj koju je Napredak Willa odigrao na svom terenu na Ilidži, slavili su gosti. Široki je u relativno neizvjesnoj partiji, dobio domaćine 14:10. Slobodno je bilo Dračevo:

   Rezultati četvrtog kola A skupine, Prve boćarske lige BiH, Grude: Grude – Neum 16:8, Sarajevo: Napredak Willa – Široki 10:14, slobodno Dračevo. Poredak, 1. Grude 4, 2. Široki 3, 3. Neum 2, 4. Dračevo 1, 5. Napredak Willa 0 bodova. U B skupini jesenski dio sezone ranije je završen.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!