banerRC212

Srijeda, 03 Srpanj 2019

Pripreme za 21. međunarodni karneval u Čapljini: Stižu karnevalisti iz pet zemalja, a posjetitelje će zabavljati Crvena jabuka

   Poodmakle su pripreme za 21. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, koji će se održati 17. kolovoza. Posjetitelje će nakon karnevalskih ludorija na Trgu kralja Tomislava zabavljati Crvena jabuka, doznali smo od Katje Stojić, tajnice Turističke organizacije „Čapljinka“ koja je domaćin i organizator karnevala. Govoreći o pripremama tajnica Stojić, kaže:

   „Pripreme su u punom jeku. Nastojimo što više grupa osigurati od domaćih do inozemnih. Imamo brojna poznanstva u nizu mjesta i zemalja smo gostovali, pa se nadamo uzvratnim nastupima. Za sada su dolazak potvrdile dvije grupe iz Italije, zatim grupe iz Siska u Hrvatskoj, Tivta u Crnoj Gori, Srbije, Slovenije, a moguće iz još nekih zemalja, iz kojih čekamo potvrde“, kaže Katje Stojić, pa ističe da ima i određenih problema:

   „Pojavio se problem smještaja grupa, jer je hotel „Mogorjelo“ zatvoren, pa moramo tražiti alternativna rješenja, smještaj u okolnim gradovima ili kao nekih prethodnih godina, u vojarni Božana Šimovića. To ćemo još vidjeti, a nadam se da ćemo i taj za nas neočekivani problem - smještaja, uspješno riješiti.“

   Kad su u pitanju domaće grupe tajnica Stojić ističe da će većina skupina koje su nastupale prethodnih godina, sudjelovati i na 21. međunarodnom karnevalu u Čapljini.

   „Bit će dovoljno domaćih grupa uz neizostavne čapljinske mažoretkinje, tu su i kolege iz Ljubuškog, koji su isto članovi Europske asocijacije karnevalskih gradova, Plesni studio Paganini iz Livna.…“

   Treba istaknuti da će posjetitelje na predstojećem međunarodnom ljetnom karnevalu nakon karnevalskog ludila po prvi puta, zabavljati Crvena jabuka. S obzirom da je do karnevala preostalo još mjesec i pol dana, može se reći da su se u Turističkoj organizaciji „Čapljinka“, ove godine svojski potrudili oko priprema. U svakom slučaju odbrojavanje za još jednu karnevalsku feštu u Čapljini, već je počelo.

D. Musa

  • Objavljeno u Kultura

AUDIO Čapljinac Vinko Kalfić, među 7 odabranih mladih nogometaša iz cijelog svijeta, po izboru Neymara putuje na turnir u Brazil

Čapljinac Vinko Klafić u subotu putuje za Brazil na nogometni turnir kojeg organizira ponajbolji nogometaš današnjice Neymar da Silva Santos Júnior, brazilski napadač koji trenutačno igra za Paris Saint-Germain.
Osim što je odličan nogometaš Vinko je i odličan student Elektrotehnike a dolazi iz najveće čapljinske obitelji koja osim Vinka broji još 10-tero djece. Ono što je zanimljivo svi su završili fakultete ili su trenutačno na fakultetu, osim onih najmlađih koji su još u nižim školama.
Takvim obiteljima dive se svi a i svi smo ponosni na njih i njihove uspjehe, bio je to povod da najnoviji uspjeh obitelji Kalfić, nogometnu afirmaciju Vinka, pozdravi i gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić, koji je za Vinka upriličio prijem u svom uredu. U tonskom prilogu poslušajte što su za Radiopostaju Čapljina kazali Vinko i gradonačelnik Vidić.

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!