banerRC212

Utorak, 02 Srpanj 2019

U Gabeli na prvom treningu novi trener – Nenad Gagro i 18 igrača

   Nogometaši GOŠK-a iz Gabele počeli su pripreme za narednu sezonu. Na prvom prozivu pojavilo se 18 igrača, sedmorica koji su za Gabeljane nastupali prošle sezone, zatim trojica juniora koji su priključeni prvoj ekipi, dok su ostalo bili novi igrači, od kojih su dvojica na provjeri. Prvi proziv obavio je Nenad Gagro, novi trener GOŠK-a. Od prošlosezonskog stručnog stožera kao kontinuitet, ostao je samo trener vratara Romeo Mitrović.

   Na popisu su bili sljedeći igrači, Antonio Brkić, Elvedin Čolić, Vedin Kulović, Boško Bošković, Mirko Miletić, Jure Dragičević, Domagoj Lukač, Mirko Šutalo, Marko Markić, Borna Iličić, Nikola Šunjić, Haris Rizvanović, Faris Hukara, Marko Crnov, Elvedin Aletić, Armin Saravan, Vernes Islamagić i Josip Ereiz. Do kraja prvog treninga trebao je stići i Ojeda Nahuel Lucas, koji dolazi na posudbu iz Veleža. Dakle, za sada nema zvučnih pojačanja, međutim predsjednik kluba Lujo Ilić novinarima je na odlasku uzgred poručio, kako će „narednih dana dolasci novih igrača biti svakodnevni“.

   „S kompletiranjem ekipe nećemo puno čekati. U pregovorima smo se nekoliko igrača, nećemo dozvoliti da se to odugovlači, pa ako im ne stigne bolja ponuda u zadnji tren dođu u GOŠK. Do kraja tjedna znat će se spisak igrača, a naknadno bi se moglo angažirati jednog ili dvojicu baš klasnih igrača“, rezolutan je Andrija Jurković, direktor kluba, koji na upit o velikoj selidbi čak 18 igrača, u prvenstvenoj stanki, iz Gabele u druge klubove, kaže:

   „Znam da su to neki doživjeli kao raspad sustava, ali ništa od toga, nije GOŠK od jučer da bi tek tako nestao. Brojni odlasci posljedica su našeg ispadanja iz Premijer lige, kao i međusobnog zasićenja. Pazite u prošloj sezoni smo osvojili duplo manje – 23 boda, nego u prethodnoj najuspješnijoj u povijesti kluba, kada smo uz sedmo mjesto sa 45 bodova. To je velika razlika! Promijenili smo tri trenera, ali nije išlo. Bilo je grešaka, nakon odlaska nekolicine igrača, nismo pronašli adekvatne zamjene, zavarali su nas i rezultati u pripremnom razdoblju, uglavnom kada su kola krenula nizbrdo, više se nisu mogla zaustaviti. Valja reći da je jedan od uzroka odlijeva i zasićenje, neki od igrača u klubu su proveli po tri, četiri u cjelini uspješne sezone, pa ih je bilo teško motivirati da ponovo krenu istim putem, tako da smo se odlučili za rekonstrukciju ekipe. Uz to nekim igračima su isticali i ugovori, za igrače koji su bili pod ugovorom, dobili smo obeštećenja. Uglavnom, ništa dramatično“, kaže Jurković koji na upit o ciljevima u novoj sezoni dodaje:

Prvi cilj nam je uređenje infrastrukture. Nadam se da ćemo do početka prvenstva, završiti započeti izgradnju parkinga uz tribine, te da će krenuti i gradnja semafora. Što se tiče povratka u Premijer ligi, ako se ukaže prilika svakako ćemo je iskoristiti“, zaključuje Jurković.

   Dojam je da GOŠK neće imati problema na vratima. Uz provjerenog Brkića tu su nadareni Lukač i junior Iličić, a na našu opasku o tome Romeo Mitrović, trener vratara kaže:

   „Imamo zaista perspektivne i vrijedne vratare, a branit će onaj koji najaviše pokaže“, zaključuje Mitrović, te osvrćući se na pripreme dodaje:

   „Prvih sedam dana slijede treninzi u Gabeli, uz kompletiranje momčadi. U planu su zatim, visinske priprema na Kupresu, pa uigravanje. Bit će dosta posla jer pravimo praktično novu momčad. A cilj u idućoj sezoni, jedno je sigurno, nećemo se odreći borbe za prvo mjesto, ukoliko se za to ukaže prilika. GOŠK-u ne leže sporedne uloge, trudit ćemo se opravdati renome kluba“, naglašava Mitrović.

   Valja reći da je glavni teren stadiona u Gabeli, početak priprema dočekao u izvrsnom stanju. Je li to dobar znak za narednu sezonu pokazat će vrijeme.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

U Čapljini u tijeku kamp za mlade odbojkašice

U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog kluba Čapljina, a uz podršku Akademskog odbojkaškog kluba Mladost iz Zagreba, u Čapljini je u utorak, s radom započeo kamp za mlade odbojkašice. Kamp će trajati do subote ujutro, a dnevno se održavaju po tri treninga. S mladim odbojkašicama rade prof. Goran Nešić, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije BiH, Almir Aganović, pomoćni trener muške odbojkaške reprezentacije BiH, zatim dvojica trenera Mladosti - Saša Ivanišević i Darko Nojić, aktualni hrvatski reprezentativac Danijel Galić, te treneri klubova s područja Hercegovine. Govoreći o radu kampa Miloš Jelčić, predsjednik OK Čapljina i OS Federacije BiH, kaže:

Ovo je treći kamp po redu, a mogu reći da ga je ove godine bilo najlakše organizirati, jer su sami klubovi iz regije, raspitujući se za termine, inicirali njegovo održavanje. Uz veliku podršku AOK Mladost organizirali smo kamp čiji su voditelji poznati odbojkaški stručnjaci i igrači, predvođeni prof. Goranom Nešićem, izbornikom ženske odbojkaške vrste BiH. Zatim tu su treneri iz regije – Ljubuškog, Mostara, Blata, Širokog Brijega i naravno Čapljine, u stvari treneri ekipa čije mlade igračice i sudjeluju u radu kampa. Dakle, odbojkašice su s područja Hercegovine”, ističe predsjednik Jelčić, te podcrtava.

U radu kampa sudjeluje i po par djevojaka iz Splita i Dubrovnika. Interes za sudjelovanje je bio veći, ali poznato je da Čapljina u ovom trenutku nema većih smještajnih kapaciteta, pa nije bilo moguće organizirati prihvat za klubove sa šireg područja. Upravo zbog toga smo se usuglasili s AOK Mladost da kamp obuhvati mlade odbojkašice s prostora Hercegovine. Vidite i sami da je interes veliki, očekujem da će kamp dati poticaj za rad mladim odbojkašicama, a isto tako da će pružiti uvid u nove metode rada trenerima s našega područja”.

Kamp za mlade odbojkašice trajat će do subote ujutro, kada će uslijediti sumiranje urađenog, te razlaz do nadamo se četvrtog kampa za mlade odbojkašice, idućeg ljeta u Čapljini.

 

Tekst i foto: Dusan Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!