banerRC212

Petak, 19 Srpanj 2019

Paprike i rajčice nikada skuplje u srpnju, starinske "kavade" 2,2 KM!

   U odnosu na početak srpnja povećana je količina robe koja se nudi na veletržnici u Tasovčićima, međutim daleko je to od nekadašnjih gužvi i brda robe koja su se nudila. Od domaće robe najviše je lubenica i krumpira. U odnosu na konac prošloga tjedna nije bilo značajnijeg kolebanja cijena.

AUDIO: Održana 2. sjednica Gradskog vijeća Čapljina

Drugu sjednicu u sadašnjem sazivu održalo je Gradsko vijeće Čapljina. Sjednicom je predsjedavao Pero Knežević zamjenik predsjedatelja.

Većinom glasova usvojeno su sljedeće točke dnevnog reda:

1. Izvod iz zapisnika sa 15. sjednice Općinskog vijeća Čapljina,
2. Izvod iz zapisnika sa 1. sjednice Gradskog vijeća Čapljina,
3. Statut grada Čapljina (nacrt),
4. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o vodovodnom i kanalizacijskom sustavu,
5. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa u gradu Čapljini,
6. Prijedlog odluke ( cijena tehničke vode ),
7. Prijedlog odluke o visini i načinu sudjelovanja mještana u sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava za tehničku vodu naselja Bivolje Brdo na području grada Čapljina,
8. Prijedlog odluke (prijenos JKP na upravljanje- objekta tehnička voda Bivolje Brdo),
9. Prijedlog odluke o provedbi postupka prodaje nekretnina u vlasništvu grada Čapljine,
10. Izvješće povjerenstva za provedbu postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta,
11. Izvješće povjerenstva za provedbu postupka davanja u koncesiju poljoprivrednog zemljišta,
12. Izvješće o provedenom postupku izbora članova tijela upravljanja Doma za stare i iznemogle osobe Domanovići i Centra za socijalni rad Čapljina predstavnik Ministarstva,
13. Prijedlog odluke o davanju ovlasti Gradonačelniku Čapljine za potpisivanje obrasca sporazuma gradonačelnika za borbu protiv klimatskih promjena,
14. Prijedlog za reguliranje ranije izvršenih dodjela građevinskog zemljišta

Finale doigravanja za boćarskog prvaka BiH, Neum – Grude 12:12: Neumski „gusari” osvojili prvi naslov državnog prvaka

   Boćari Neuma novi su prvaci Bosne i Hercegovine. U uzvratnoj utakmici finala doigravanja, na neumskoj Rivi, Neum – Grude 12:12. Međutim, s obzirom da su u Grudama slavili pobjedu od 14:10 i jedan domaći bod je 'gusarima' bio dovoljan za prvi naslov državnog prvaka.

   Utakmica je imala neuobičajen tijek, a boćari Neuma naslov prvaka osigurali su u prve dvije ture, odnosno prvih šest završenih disciplina, a nakon što su osvojili 12 poena počeli su slaviti, što su Gruđani maksimalno iskoristili i poravnali rezultat. Jest da im neodlučeno na koncu, ništa ne znači, međutim u svakom slučaju bolje je ne izgubiti. Odlučujućim su se pokazali par i trojka u prvoj turi. Obje partije su bile neizvjesne, primjerice Grudska trojka u sastavu Nikola Mikulić/Mladen Ćorluka (Zvonić)/Mladen Ćorluka(Manjo) povela je 5:0. međutim, nakon toga je Mladen Obradović ključni igrač i na prvoj utakmici, u izgubljenoj poziciji, imao je samo dvije boće, a Gruđani čak pet, uspio poništiti bulina. Poslije toga podviga, igra je krenula u drugom smjeru, pa je kombinacija Neuma, Paško Ležinić/Mladen Obradović/Lovre Glavinić stigla do uvjerljive pobjede 12:6! Neizvjesno i zanimljivo bilo je i u disciplini par, u kojoj su Ivica Mustapić i neprolazni Željko Kužić uspjeli nadigrati jaku gostujuću kombinaciju Goran Boban/Milorad Bošnjak 12:11. S obzirom da je u pojedincu Josip Glavinić, nadigrao Damira Brzicu 13:8, a u krugu također neprolazni Marin Sabljić, Zdravka Miloša 15:11, domaći su poveli s 8:0 i za naslov su im trebala još samo tri poena. Do njih su stigli vrlo brzo jer su Ležinić i Kužić u štafetnom izbijanju, nadigrali Manju Ćorluku i Antu Lukendi 33:30, a pobjeda Marina Sabljića protiv Milorada Bošnjaka, u preciznom izbijanju, značila je i prvi naslov Neuma.

   Gruđanima nije pomogla pobjeda Gorana Bobana protiv reprezentativca Glavinića u drugom preciznom izbijanju 14:8, kao ni pobjeda Ante Lukende protiv Ivana Bjelopere u brzinskom izbijanju, 24:7. Dakle, poslije prve dvije ture rezultat je bio 12:4. U trećoj turi domaći su se više orijentirali na slavlje nego na igru, pa su Gruđani okrenuli vodu na svoj mlin i na koncu poravnali.

   Uglavnom, finale između Neuma, kojem je to prvi naslov i našeg najtrofejnijeg boćarskog kluba, Gruda bilo je zanimljivo i neizvjesno u klasičnim disciplinama, dok su učinci u tzv. tehničkim disciplinama u prvom redu brzinskom i štafetnom, bili daleko od nekadašnje razine bh. boćanja. U svakom slučaju pobjedi Neuma, koji je bio prvi i u svojoj skupini ligaškog dijela nema se što prigovoriti, bili su najbolji i zasluženo osvojili naslov prvaka.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Stružani i Goričani 'pokvarili' raspored, Šuškovo uvjerljivo

   Četvrta večer lige mjesnih zajednica Čapljine donijela je novi posao za organizatore, Sportski savez općine Čapljina. Naime, u zakazano vrijeme 21 sat, na terenu se nije pojavila ekipa Struga i Gorice, pa je tako zadnja večer prvog kola, odigrana u dvije sesije s prazninom u 21 sat. Shodno propozicijama Struge i Gorica su diskvalificirani iz daljeg natjecanja. Valja reći da se teško sjetiti sličnog primjera da neka ekipa odustane uoči samog starta, događalo se da momčadi kad izgube izglede za prolaz odustaju, ali nešto slično u dosadašnjim natjecanjima bilo je rijetkost. Inače, prije seniora Struga/Gorice od natjecanja je odustala kadetska ekipa Počitelj/Hotnja. Uglavnom poslije prvog kola, zbog diskvalifikacije, obavljen je novi ždrijeb.

   Zanimljivo, dok seniora Struga i Gorice nije bilo, kadeti su odigrali utakmicu prikazavši protiv Doljana, dopadljivu igru. Stružani i Goričani savladali su mlade „graničare“ 3:1, a posebice se iskazao okretni Mateo Medvjedović koji je pobjedu ovjerio hat-trickom. Jedini pogodak za Doljane postigao je Gabrijel Grbavac.

   U jedinoj seniorskoj utakmici četvrte večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine, nije bilo dvojbi favorizirano Šuškovo Naselje nadigralo je Bivolje Brdo 3:0. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Dijano Karlušić dva i Mateo Kozarić jedan pogodak.

   Večeras su na programu uobičajene tri utakmice, u 20 sati na programu je utakmica kadeta, Bivolje Brdo - Čapljina. Seniori kreću u 21 sat, utakmicom drugog kola A skupine, Gnjilišta - Gabela Polje, a od 22 sata na programu je utakmica drugog kola B skupine, Opličići - Prćavci/Zvirovići.

   Subota je slobodan dan, a Liga mjesnih zajednica nastavlja se u nedjelju, 21-og srpnja, kada će od 20 sati igrati kadeti Čeljevo - Bobanovo Selo, zatim u drugom kolu C skupine, Domanovići - Bobanovo Selo od 21 sat, te od 22 sata Grabovine - Trebižat.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

U ponedjeljak počinje izgradnja novog kružnog toka u Čapljini

U ponedjeljak počinje izgradnja novog kružnog toka u Čapljini. Graditi će se na križanju kod mosta dr Franje Tuđmana, bit će poseban po tome što će u njegovom središtu biti fontana koja će na simboličan način svim putnicima ukazivati da ulaze u grad koji leži na četiri rijeke.
Radove će izvoditi tvrtka HP Investing, investitori su grad Čapljina i Ceste Federacije, projekt košta oko 500 000 KM. Rok za izgradnju je 90 dana a za vrijeme izvođenja radova vrijedit će posebna regulacija prometa.

 

AUDIO Oliver Soldo ministar za pitanja branitelja HNŽ-a za Radiopostaju Čapljina govorio o novom zakonu o razvojačenim braniteljima, programima njegovog ministarstva i stambenom zbrinjavanju braniteljske populacije u Čapljini i HNŽ-u

Na svečanom otkrivanju spomenika poginulim braniteljima u Gabela Polju bio je i Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja HNŽ-a, bila je to prilika da s ministrom razgovaramo o braniteljskoj problematici, novom zakonu o razvojačenim braniteljima, programima resornog županijskog ministarstva koji su namjenjeni braniteljima, zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju braniteljske populacije u Čapljini i HNŽ-u. U tonskom prilogu poslušajte što je na o ovim  temama kazao ministar Soldo.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!