banerRC212

Srijeda, 17 Srpanj 2019

Druga večer Liga mjesnih zajednica Čapljine: Stradala dva favorita, a dvojica vratara „pocrvenila”

   Zanimljiva na svoj način, bila je druga večer Lige mjesnih zajednica Čapljine u kojoj su nastradala dva favorita. U kadetskoj konkurenciji lani drugoplasirana Svitava nije uspjela nadigrati Prćavci/Zvirovići. Svitavljani su poveli, 1:0, a Prćavci/Zvirovići preokrenuli 1:2. Do kraja utakmice viceprvaci i nositelji B skupine, poravnavaju međutim ponovo su „zaribali” na penalima. Nisu uspjeli realizirati niti jedan, dok su igrači iz sjeverozapadnih čapljinskih naselja dva puta bili točni i tako ukupnim rezultatom 4:2, stigli do prednosti.

   Posrtanje favorita nastavljeno je i u prvoj utakmici seniorskog programa. Lani brončano Bobanovo Selo, poraženo je od ujedinjenih Tasovčića i Klepaca 1:2. Bobanovo je preko Tonija Akrapovića povelo s 1:0, međutim Tasovčići/Klepci su preokrenuli pogodcima Marka Rudana i Milija Vrbice. Porazu Bobanova kumovala su isključenja dvojice vratara. Obojica – Dejan Tunjić i Mateo Akrapović, igrala su rukom izvan šest metara, pa su morali prije kraja napustiti teren. Slučaj je utoliko zanimljiviji što je riječ o poznatim malonogometnim vratarima, ali eto i to se događa.

   „Sad smo u neprilici, em smo izgubili, em morao tražiti vratara, jer je golmanska pozicija za koju smo držali da nam je najsigurnija sada upražnjena”, požalio se nakon utakmice Zlatko Kojić bivši kapetan GOŠK-a, te dodao „nisam mislio igrati ove godine, ali sada nemam izbora, morat ćemo u idućoj utakmici zapeti”.

   Donekle iznenađujući bio je i rezultat druge utakmice seniorskog programa Čapljina 1 – Trebižat 5:0. Lani četvrtoplasirana Čapljina mimo svih očekivanja lako, napunila je mrežu očito nekada moćnog Trebižata. Strijelci su bili Zvionimir Karlović, inače šahist i Marko Karlović po dva pogotka, dok je jedan postigao Danko Bilić.

   Rezultati druge turnirske večeri, kadeti, B skupina prvo kolo, Svitava – Prćavci/Zvirovići 2:2, na penale prednost za Prćavce/Zviroviće; seniori prvo kolo, C skupina, Bobanovo Selo – Tasovčići/Klepci 1:2; D skupina, Čapljina 1 – Trebižat 5:0.

  Večeras, 17. srpnja, na programu su četiri utakmice, po dvije u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Kadeti, prvo kolo C skupina, 19,30 sati, Čeljevo - Grabovine, 20,15 Dračevo - Bobanovo; seniori prvo kolo, C skupina Višići - Počitelj/Hotanj 21 sat, D skupina, Dračevo/Sjekose – Doljani, od 22 sata.

D. Musa

AUDIO U Gabela Polju otkriven spomenik poginulim braniteljima

U Gabela Polju izgrađen je i u utorak večer svečano otkriven i blagoslovljen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Gabela Polja. U tvrdi bijeli hercegovački kamen, koji je stiliziran hrvatskom šahovnicom zlatnim slovima su upisana imena poginulih branitelja iz Gabela Polja Ivana Jelinića, Ivice Prusca, Dražena Kozine, Pere Šutala, Mate Dodiga, Gojka Galića, Ante Petrušića i Ive Zubaca. Spomenik su svečano otkrila djeca poginulih branitelja a blagoslovio ga je mjesni župnik don Marko Kutleša.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!