banerRC212

Četvrtak, 11 Srpanj 2019

Karla Bakalar u reprezentaciji BiH do 12 godina

   Karla Bakalar, tenisačica iz Čapljine, branit će boje Bosne i Hercegovine za uzrast do 12 godina, na Kupu Europe čiji će domaćin biti Italija. Od Andrije Jovanovića, Karlinog trenera, doznani smo da će za reprezentaciju nastupiti tri najbolje rangirane igračice u tom uzrastu, a jedna od njih je nadarena Čapljinka. Treba reći da se Karla Bakalar s uspjehom natječe i u BiH i Hrvatskoj, gdje je česta gošća na turnirima u Dalmaciji i Dubrovačkom primorju.

  • Objavljeno u Sport

U Bivoljem Brdu: Asfaltiraju se prometnice u zaseoku Kremenac

   U Donjem Bivoljem Brdu, zaseoku Kremanac, kraju se privodi radovi na asfaltiranju ulica. Riječ je o ulici koja vodi do katoličkog i muslimanskog groblja, te ulici koja preko uzvišenja Kremenac kraj seoske džamije, izlazi na prometnicu koja Bivolje Brdo spaja s Gubavicom, odnosno dalje vodi prema Mostaru. Ukupno će biti asfaltirana nepuna dva kilometra, a dužina kolnika je tri metra. Radove izvodi tvrtka „Putovi” Grude.

   Inače, svi oni koji posjete Bivolje Brdo lako će se uvjeriti da su u toj mjesnoj zajednici putovi značajno oštećeni i to iz više razloga – prokopavanja gradskog vodovoda, pa prokopavanjem vodovoda za tehničku vodu, kao i prometovanjem teških vozila angažiranih na izgradnji autoceste, poddionice Počitelj – Stanojevići. Međutim, očito će se mještani većeg djela ovog naselja, morat će se strpiti da se dio započetih radova okonča, kako bi se moglo pristupiti saniranju oštećenih prometnica.

   Po završetku radova u Bivoljem Brdu strojevi „Putova” Grude uputit će se u Bobanovo Selo, gdje je u planu asfaltiranje, također, dva kilometara puta, s tim da će glavna ulica biti široka pet, a sporedne tri metra. (dmu)

Miloš Jelčić predsjednik OK Čapljina: Nakon ljetnog u planu i organiziranje zimskog kampa za mlade odbojkašice

Odbojkaški klub Čapljina po treći puta, pokazao se uspješnim domaćinom petodnevnog odbojkaškog kampa, kojeg je organizirao uz potporu Odbojkaškog akademskog kluba Mladost iz Zagreba. Pet dana vježbalo je čak 96 mladih igračica iz hercegovačkih i nekoliko hrvatskih klubova, a govoreći o dojmovima Miloš Jelčić predsjednik OK Čapljina, kaže:

„Svaki od tri do sada održana kampa imao je neke svoje odlike, a za protekli bih se usudio reći da je bio najljepši, nekako najintimniji do sada. Curice, a i predavači, bez obzira na sparinu koja je tijekom kampa vladala, bili su nekako tužni što se sve završilo. Kao ilustraciju mogu navesti podatak da su se na kraju potpisivale majice i lopte, a rastali smo se uz dogovor da ubuduće organiziramo ne samo ljetni, nego i zimski kamp. Podloga za to su dosadašnja iskustva i želje sudionika i predavača, kao i OAK Mladost, pa ćemo nastojati već početkom iduće godine organizirati i zimski kamp”, kaže predsjednik Jelčić, te na upit što kamp donosi njegovom klubu nastavlja:

„Prije svega promociju odbojke u Čapljini i široj regiji, zatim da se mlade odbojkašice upoznaju sa suvremenim metodama treninga, da vježbaju s vrhunskim stručnjacima, što bi trebalo donijeti napredak u njihovom odbojkaškom razvoju. Planiramo i uključivanje dječaka s kojim mi u klubu radimo, na jedan od narednih kampova.

-Koliko je mladih odbojkašica sudjelovalo u radu kampa?

-Na osnovu majica koje smo dobili od OAK Mladost, točno 96, od Čapljine do Livna, te Dubrovnika i Splita u R. Hrvatskoj. Neke igračice bile su tu svakodnevno, a ove iz udaljenijih mjesta zbog prijevoza i smještaja, vježbale su po tri, četiri dana. Posebice moram istaknuti ozbiljnost kojom su pristupile radu, usudio bi se reći, da tako slušaju trenere u svojim klubovima, još bi brže napredovale.

-Kakve su bile prosudbe stručnjaka, koji su sudjelovali u radu kampa?

-Treneri predvođeni prof. Goranom Nešićem, izbornikom ženske reprezentacije BiH, bili su prezadovoljni odnosom i kvalitetom onog što su do sada naučile djevojke. Profesor Nešić je na rastanku kazao da i ubuduće možemo računati na njega. Treneri iz zagrebačke Mladosti - Saša Ivanišević i Darko Nojić, bili su ugodno iznenađeni uvjetima, od mreža do broja lopti, kao i Almir Aganović, inače pomoćni trener muške odbojkaške reprezentacije BiH. Naravno, maksimalno smo racionalizirali troškove pa je tako Danijel Galić, aktualni hrvatski reprezentativac, podrijetlom iz Breza, stanovao kod obitelji supruge, naše odbojkašice su tijekom kampa primile na stan neke od igračica sa strane... Mislim da smo bili dobri i uspješni domaćini.

Valja reći da su kamp u Čapljini posjetili Alija Fatić, predsjednik OS BiH, zatim Ljupko Bošković otac vrsnih odbojkašica Tijane i Dajane Bošković. Tijana je i službeno proglašena najboljom igračicom svijeta itd. Veliki klubovi iz regije pokazali su interes za četiri igračice koje su vježbale, dok je procjena stručnjaka koji su vodili kamp, da čak 19 mladih odbojkašica imaju sve predispozicije – tjelesne i tehniku, postati vrhunske odbojkašice.

Tekst i foto: D. Musa

Milos1 Milos Jelcic predsjednik OK Capljina

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!