banerRC212

Srijeda, 10 Srpanj 2019

Ždrijeb skupina Lige mjesnih zajednica u petak, 12. srpnja

   Što će donijeti naredna Liga mjesnih zajednica koja će startati u ponedjeljak, 15-og srpnja, teško je reći, tek uoči početka natjecanja za prvog favorita natjecanja slovi branitelj naslova Čapljina II. Uz prvoplasiranu Čapljinu II, na listu favorita mogu se staviti lani drugoplasirana Gabela, zatim trećeplasirano Bobanovo, pa i četvrtoplasirana Čapljina I, te svakako Šuškovo Naselje, dok iz sjene vrebaju trofejno Čeljevo i Višići. Dakle, od dvadeset momčadi trećina se može uključiti u krug favorita, iako na pouzdanije zaključke treba sačekati dok se vide sastavi u kojima će nastupati pojedine od navedenih ekipa. Iznenađenja je teško očekivati. Podsjećamo, najbolji pojedinci bili su vratar - Ivan Pažin, strijelac – Filip Barić, a igrač Luka Putica, svi iz pobjedničke momčadi.

   U kadetskoj konkurenciji, listu favorita vode prošlogodišnji finalisti – prvak Višići, te drugoplasirana prošle dvije sezone dopadljiva Svitava, trećeplasirano Čeljevo, te četvrtoplasirani Počitelj/Hotanj. Međutim, kao i kod seniora mnogo toga ovisit će o sastavima ekipa.

   Ističemo, ždrijeb skupina i parova za ovogodišnje izdanje Lige mjesnih zajednica Čapljine, obavit će se u petak, 12-og srpnja u gradskom poglavarstvu s početkom u 9 sati, doznali smo od Dalibora Ilića, tajnika Športskog saveza. Podsjećamo, za natjecanje u seniorskoj konkurenciji prijavljeno 20 ekipa, dvije više nego prošle godine, a u kadetskoj, tzv. U – 15, 12 ekipa.

  • Objavljeno u Sport

Aluminij d.d. Mostar iskopčan s visokonaponske mreže

Četiri minuta iza ponoći, u  noći s utorka na srijedu,  Aluminij d.d. Mostar iskopčan je s visokonaponske mreže.

Tako se ostvario najcrnji scenarij na koji su proteklih dana upozoravali radnici Aluminija. Nagli prestanak rada prouzročit će hlađenje i stvrdnjavanje tekućeg metala u proizvodnim ćelijama što će prouzročiti ogromne štete na pogonu.

Eventualno ponovno pokretanje proizvodnje zahtijevat će ogromne troškove i, po svemu sudeći, kako su proteklih danas upozoravali čelni ljudi Aluminija, ovim činom zabijen je posljednji čavao na lijesu nekadašnjeg giganta.

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!