banerRC212

Utorak, 09 Travanj 2019

Uskrsni šahovski turnir za kadete i juniore u Čapljini

   Šahovski klub Čapljina organizira Uskrsni šahovski turnir za juniore i kadete. Turnir će se igrati u prostorijama kluba u nedjelju, 14-og travnja s početkom u 11 sati. Na turniru mogu nastupiti šahiskinje i šahisti rođeni 1999. godine i mlađi. Turnir će biti jedinstven za sve sudionike, igrat će se po švicarskom sustavu, sedam kola, uz kompjutorsko parovanje i ritam igre od 15 minuta po igraču. Upisnina za sudionike i pratnju je 5 KM, a uz završno druženje za najuspješnije predviđene su i prigodne nagrade. Prijave se primaju do subote u 12 sati u prostorijama kluba ili na mobitel 063/383-370.

  • Objavljeno u Sport

Mostar poslije jednogodišnje stanke ponovo u eliti

   Lakše nego što se očekivalo odbojkašice Mostara izborile su povratak u elitu. Naime, u ligaškom djelu natjecanja u sjevernoj skupini federalne Superlige, nadarena ekipa Orašja imponirala je postojanošću, rijetko je gubila, a u svih 18 utakmica osvojila je bar set. Međutim, u finalu se ta stabilnost raspala, jer mlade Orašanke uglavnom kadetkinje i juniorke, odbojku još shvaćaju kao igru, a ne kao sport, koji traži i odricanja. Kad to nije bilo dovoljno pale su i u uzvratu kao i doma, lako izgubile. Po setovima bilo je 25:15, 25:20 i 25:12 za mostarske „studentice“.

   Na kraju druge finalne utakmice pobjednički pehar prvakinjama federalne Superlige uručio je Miloš Jelčić, predsjednik OS Federacije BiH, a medalje Alija Fatić, predsjednik OS BiH. Medalje za drugo mjesto ekipi Orašja uručio je Ermin Obuća, član UO OS Federacije BiH.

   Dakle, iduće sezone u Premijer ligi odbojkašica uz Gacko, Hercegovina će ponovi imati dva premijerligaša.

   Podsjećamo, odbojkašice Čapljine su u južnoj skupini federalne Superlige na kraju sezone zauzele deveto mjesto, što je znatno slabiji plasman nego prethodne sezone kada su bile u gornjoj polovici ljestvice Osnovni razlog za slabiji plasman su brojni odlasci igračica.

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!