banerRC212

Četvrtak, 07 Ožujak 2019

Dvadesetak dana preostalo je za završetak raskrižja u Tasovčićima i mosta na rijeci Bregavi

U Čapljini se na Magistrali M17 vrši rekonstrukcija na dva objekta, riječ je o mostu na rijeci Bregavi i raskrižju cesta M17 i M6 u Tasovčićima.
Rok za završetak radova na raskrižju, odnosno novom kružnom toku, ističe 25. ožujka. Vrijednost projekta je preko 1.057.000 KM, riječ je o sredstvima iz kredita Svjetske banke.

kruzni

Sanacija mosta preko rijeke Bregave je jedan je od podprojekta u sklopu Projekta modernizacije cestovnog sektora Federacije. Most se počeo sanirati 27.studenog 2018. a period izvođenja radova je 120 dana, dakle preostalo je još 20 dana do isteka roka za završetak sanacije mosta. Podsjećamo izvođač radova je HP Investing Mostar.
Projekt sanacije mosta, kako smo doznali u Cestamna Federacije, obuhvaća: zamjenu opreme na mostu: hidroizolacije, asfaltni kolovoz, ivičnjaci, pješačke staze, ograda, dilatacije, sanaciju kolovozne ploče i ležišta mosta, te izgradnju zatvorenog sistema odvodnje.
Očekivani završetak radova, kako su u JP Ceste Federacije rekli za Radiopostaju Čapljina, je 27. ožujka tekuće godine.

GOŠK između boda protiv 'solara' i gostovanja u negostoljubivoj Zenici

   Dvije proljetne utakmice samo su potvrdile jesensku bolest premijerligaša GOŠK-a iz Gabele. Nakon 180 minuta igre nisu uspjeli zatresti protivničke mreže. Protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, Gabeljani su poraženi s minimalnih 0:1, a u narednom kolu protiv tuzlanske Slobode bilo je 0:0. Na obje utakmice bilo je prilika, ali ništa spektakularno.

   Naravno GOŠK-u su golovi potrebni kao žednom voda. Pozicija Gabelja u ovom trenutku – zona ispadanja, 19 bodova iz 21 utakmice i samo petnaest postignutih pogodaka, mogla bi se ilustrirati parafrazom uzvika engleskog kralja Ričarda III – Dajte strijelca! Dajemo carstvo za strijelca!

   Analizirajući utakmicu protiv Slobode, Mato Neretljak trener Gabeljana govoreći o igri i prilikama je kazao:

   „Drugo poluvrijeme krenuli smo s dva klasična napadača, pokušali doći do tri boda. Imali smo neke prilike, međutim nismo realizirali, nemam ja što zamjeriti momcima, oni su dali sve od sebe. Nisam zadovoljan bodom, pokušali smo doći do tri, međutim ovo je prvenstvena utakmica, nema lakih suparnika, ovakva je svaka i ovakva će svaka biti, svaki bod je važan“, naglasio je trener Neretljak, koji je na upit o sljedećem suparniku – Čeliku, dodao:

   „Raduje me utakmica u Zenici, drago mi je što baš tamo igramo narednu utakmicu, mislim da imamo dobru momčad i da možemo puno više pokazati.“

   Dakle, Neretljak se nada da bi upravo u Zenici gdje je teren nešto bolji od još uvijek zbog zimušnjeg turnira grbave Podavale, mogli pokazati ono što se radilo na zaista temeljitim pripremama. Valja reći da je trener, Neretljak, učvrstio obranu, na osam zadnjih utakmica primljeno je samo šest pogodaka, od čega nije bilo velike koristi jer su strijelci pogodili samo pet puta. Pa tako napad i dalje ostaje velika boljka Gabeljana.

   Što se tiče utakmice u Zenici statistika nije na strani GOŠK-a, koji je slavio samo dva puta, tri puta je bilo neodlučno sve u Gabeli, dok je sve četiri utakmice u Zenici izgubio. Međutim, GOŠK je u ovoj sezoni već srušio dio za njega nepovoljne tradicije – prvi puta osvojio je bod u Širokom Brijegu, prvi puta doma je pobijedio Sarajevo, a prvi puta uopće u Premijer ligi, slavio je protiv Željezničara. Dakle, zašto se ne bi i serija poraza u Zenici, prekinula?

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!