banerRC212

Petak, 29 Ožujak 2019

Stigle prve jagode cijena 4,5 do 7 KM

   Na veletržnici u Tasovčićima stiglo je prvo domaće voće – jagode, cijene se od 4,5 do 7 KM. To je niža cijena nego ranijih godina, kada su obično bile od 8 do 10 KM, a razlog je obilna ponuda uvoznih. Kada je voće u pitanju to je jedina novina, domaće jabuke uglavnom iz Bosne – Gradačca i Gračaice i dalje su 0,5 do 1,1 KM, uvozne stižu do 1,5 KM. Od domaćeg voća ima još rijetkih suhih smokava koje su od 4 do 6 KM, oraha u ljusci po cijeni 4 do 5 maraka, te jezgre oraha čija se cijena kreće od 14 do 17 KM. S povećanjem ponude u padu je cijena kuka, vezica se nudi za 1,8 do 2,5 KM.
   Kao i prvog proljetnog pretka i drugoga bila je velika gužva na prilazu veletržnici, a najbogatija je bila ponuda presadnica povrća i stajskog gnojiva. Shodno razdoblju godine drva je manja, a stajskog gnojiva više. Vreća stajskog gnojiva je pet KM, a kubik 50 do 60 KM. Kočići za rajčice i mahune su 0,50 KM komad, a bilećki kamen za oblaganje 25 KM prostorni metar. Presadnice imaju standardnu cijenu, koja se kreće od 0,10 KM zelena salata, peršin i celer, 0,20 je domaća i njemačka raštika, kupus i ostale kupusnjače su po 0,25 KM, rajčice od domaćeg sjemena 0,30, a hibridnog 0,50 KM, krastavci i tikvice su također 0,50 KM itd.

Utakmica protiv Željezničara lavovima iz gabele premijerligaški dan "D"

   Iznimno težak raspored nogometašima GOŠK-a u 24-om kolu, dovodi favorizirani Željezničar, ekipu koja u Gabeli zna samo za pobjede. Podsjećamo na otvaranju tekućeg prvenstva Željezničar je u Gabeli slavio1:0, međutim u 13-om kolu „lavovi” su uzvratili i na Grbavici slavili 2:1. Tom je pobjedom GOŠK otvorio veliku rezultatsku krizu u Željezničaru koju liječi tek u proljetnom dijelu prvenstva. Jedno je sigurno nogometaši GOŠK-a nemaju izbora mjesto na ljestvici i skroman bodovni saldo tjeraju na juriš od prve minute. U protekla dva tjedna novi trener Stanko Mršić imao je vremena posložiti neke stvari, hoće li to biti dovoljno ostaje da se vidi.

   Utakmica GOŠK – Željezničar igrat će se u nedjelju s početkom u 16,30 sati. Četiri utakmice su na rasporedu u subotu, a sastat će se Tuzla City – Sloboda, Zvijezda – Široki Brijeg, Krupa Radnik, u subotu od 16 sati, zatim od 19 sati je derbi Sarajevo – Zrinjski. Uz utakmicu u Gabeli, GOŠK – Željezničar, u nedjelju će još igrati Čelik - Mladost, ali od 19 sati.

.............................................................

  • Objavljeno u Sport

Pred boćarima udarna godina: Prvenstvo završava polovicom srpnja, a od rujana kreće novi sustav jesen-proljeće

   Iz Boćarskog saveza BiH za ovu godinu najavljuju neke krucijalne novine u tom malom, ali uspješnom sportu, koji se nakon višegodišnje stagnacije, ponovo vraća u žižu. Zanimljive promjene u razgovoru za 'Večernjak', najavio je Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH. Jedno je sigurno aktualno vodstvo Boćarskog saveza nakon što je u prošloj godini, stabiliziralo stanje u Savezu među ostalima i financijske prilike, odlučilo je napraviti korak dalje. Plan aktivnosti za ovu godinu usvojen je na zadnjoj sjednici Upravnog odbora, a o čemu se sve radi govori Ilija Tomić, tajnik Boćarskog saveza BiH.

   „Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora BS BiH u Mostaru, donijeli smo nekoliko bitnih odluka. Tu prije svega mislim na usvajanje svih potrebnih pravilnika za narednu sezonu. Uz to izvršili smo ždrijebanje skupina. U prvoj, A skupini su Neum, Bura, Napredak Willa, Čapljina i Široki. U B skupini su – Grude, Ante Rozić, Dračevo i Rastok. Poslije ligaškog dijela natjecanja slijede doigravanje za prvaka i razigravanje za opstanak. Izvukli smo i parove kupa, za koji se prijavilo sedam klubova“, ističe Ilija Tomić tajnik BS BiH.

   -Nema novih klubova, bilo je govora jedan, dva, tri, na kraju nula, što se dogodilo?

   -Mi smo zadovoljni što se zadržao isti broj, jer smo tijekom prošle godine imali dosta posla oko domaćih i međunarodnih natjecanja. Klubovi su nas podržali i sada možemo ići dalje. Spletom okolnosti vodili smo preliminarne razgovore s nekoliko potencijalnih klubova. Prvo javio se klub iz Studenaca kod Ljubuškog, Kravica, htjeli bi igrati, ali nemaju uvjeta, minimum su dva terena. Osim njih javio se klub iz Bugojna, prije desetak dana osnovan je klub u Doboju, javila se i Zenica…, ali još je sve to u fazi dogovora. Mi iz Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Matom Grubišićem, bili smo voljni obići te sredine, ali sve su to još početci. Ljudi bi željeni, traže informacije, lutaju, ne znaju što će i što je sve potrebno, međutim ja očekujem da će se za narednu sezonu koja će početi na jesen, neki od njih aktivirati“, kaže tajnik Tomić, te podcrtava:

   „Ove godine imat ćemo jednu specifičnu situaciju, prvenstvo ćemo završit do polovice srpnja, a već rujnu startamo s novim ligaškim natjecanjem, sustavom jesen – proljeće, kao što igraju svi drugi sportovi. U devetom mjesecu počet će liga 2019/2020. Dakle, pred klubovima i pred nama u Savezu, je dosta posla, oko osiguranja sredstava za domaća i međunarodna natjecanja, pomlađivanje sastava, organizacijsko jačanje… Klima je pozitivna ja se nadam da ćemo sve to uspješno prebroditi.“

   Inače, naredno boćarsko prvenstvo će startati 6/7-og travnja. Sigurno je da tijekom proljeća i ljeta neće biti problema, međutim zbog malog broja dvorana samo dvije u funkciji, već na jesen bi ih moglo biti.

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!