banerRC212

Četvrtak, 21 Veljača 2019

Trenira GOŠK, a trenira i trener Neretljak

   Spremaju se nogometaši GOŠK-a za nastavak prvenstva, ali trenira i trener Mato Neretljak. Za jedne od kako se ispostavilo njegovih svakodnevnih trkačkih šihti, posve slučajno zatekli smo ga uz Neretvu i priča je krenula o trčanju, a ne o nogometu:
   „Poslije završetka karijere ja prakticiram svaki dan treninge, jutri, mislim da je jutri najbolje. Em što je zdravo, dobro je da se kilogrami ne kupe i dobro je da čovjek razbistri pamet, barem po mom mišljenju, tako da mi je trčanje svakodnevica i zaista uživam o tome“, kaže trener Neretljak koji na upit – dok trči razmišlja li o narednim utakmicama nastavlja:
   „Apsolutno moje sve misli su usmjerene ka GOŠK-u i cijeli život je usmjeren ka nogometu. Iskreno da kažem u biti, čovjek se brine o svojoj familiji i svom poslu koji je nekada puno više od familije i od svega.“
   „GOŠK rezultatski nije blistao u pripremnom razdoblju.“
   „Iskren ću biti, opće nismo razmišljali o rezultatima u pripremnim utakmicama. Cilj je bio momčad tjelesno, odnosno fizički, podići na najvišu razinu, odraditi taktičke treninge, što smo sve realizirali. Imali smo dobre uvjete u Medulinu pa i doma, ponekad s malo kiše, ali sve u svemu kad podvučemo bilo je dosta kvalitetno. 
   U subotu smo odigrali tu zadnju utakmicu protiv Čapljine, koja je u prvom dijelu bila lošija, sporija, pričam o nama, drugi dio puno življi i brži. Teški su uvjeti bili, Čapljina je  kvalitetna momčad, ja im čestitam, stvarno su se momci dobro borili, dobro posložena ekipa. Na kraju smo mi pobijedili, što me raduje, jednostavno da psihološko stanje bude bolje. Opet kažem, tu rezultat nije bio najvažniji, vidio sam od prilike i sastav koji bi trebao početi utakmicu u Kakanju.
   Tijekom zimske stanke iz GOŠK-a su otišla četiri, a došlo je čak devet igrača – za očekivati je neke od njih u sastavu, pitali smo trenera Neretljaka?
   -Bit će, došlo je dosta novih igrača i mlađih i iskusnijih, ono što je najvažnije mi smo prema naprijed sada puno brži, okomitiji, vjerujem da ćemo biti efikasniji. Došli su kvalitetni igrači od Anela Husića centralnog napadača, do Šime Gržana koji ima iskustva, te uz pomoć ovih mlađih Medaka i drugih, vjerujem da ćemo biti bolji nego u prvom dijelu  sezone.  
   -GOŠK će do kraja hokejaškim rječnikom druge trećine, imati utakmice protiv ekipa protiv kojih se lani borio za opstanak, što očekujete?
   -Prva utakmica je najvažnija, protiv Mladosti, koja je znatno promijenio momčad u odnosu na prošli dio sezone. Ciljano su radili, otišli su im dobri igrači, došli isto tako kvalitetni igrači. 
Iznimno teška utakmica, vjerujem po zahtjevnom terenu, ali mi ćemo fizički biti odlični, ne idemo tamo da bi digli bijelu zastavu, naprotiv  da dobro odigramo i uzmemo plijen. Što se tiče druge i treće utakmice, teška utakmica kući protiv Slobode koja malo drugačije igra od drugih momčadi, ona je ostala na okupu, njih poznajemo jako dobro. Treća utakmica Čelik, ako Bog da bit će nam izravan konkurent, imat će svoju težinu. Čelik je imao puno promjena, na dobro ili loše pokazat će prvenstvo“, zaključuje trener Neretljak.
      Valja reći da se zbog predzadnjeg mjesta u Gabeli s nestrpljenjem čeka start prvenstva i priželjkuje što skoriji bijeg iz zone ispadanja. Prva utakmica u nastavku je u subotu, protiv Mladosti u Doboju kod Kakanja u 14,30 sati.
D. Musa  
  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!