banerRC212

Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019

U HNŽ-u preko 400 slučajeva akutne respiratorne infekcije, u Čapljini nije prijavljen nijedan slučaj

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u prosincu 2018. godine registrirana su 402 slučaja akutne respiratorne infekcije te 248 slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripi, a potvrđen je i jedan slučaj gripe. U tonskom prilogu poslušajte što je o zdravstvenoj situaciji u županiji za Radiopostaju Čapljina kazao dr. Erdin Alajbegović, šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

Sjetva presadnica povrća - rajčice popularnije od paprika

   Da su za dio čapljinskih povrtlara zadnji dani 2018-te, te prvi dani 2019-te godine bili rani uvjerili smo se tijekom posjeta Poljoprivrednoj zadruzi „Sunce” u Nerezima. Dio mladih biljaka već niče, dok je nekolicina djelatnika bila angažirana na poslovima sjetve presadnica povrća.

   „Sa zaprimanjem narudžbi za novu sezonu krenuli smo početkom prosinca, dok smo sa sjetvom početi 15-og prošlog mjeseca. Za sada možemo reći da su narudžbe za presadnicama rajčica, veće nego za presadnicama paprika”, konstatira Dragan Dadić, direktor PZ „Sunce”.

   Uz rajčice i paprike u tijeku je i sjetva različitih kupusnjača, te zelene salate. Inače, sjetva – odnosno, proizvodnja presadnica zelene salate u pogonima Zadruge, traje cijelu godinu.

 

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!