banerRC212

Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019

U H-N županiji poticaj dobila 223 vinogradara, najviše Stočana

   U godini dobrog uroda vinogradare u Hercegovačko-neretvanskoj županiji obradovalo je i nadležno ministarstvo Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, isplatom poticaja za 2018-tu godinu. Naime, Odlukom o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – bilja proizvodnja – proizvodnja grožđa, koji je potpisao ministar Donko Jović, poticaj su dobila 223 proizvođača.

   Najviše poticaja 107 dobili su vinogradari sa stolačkog područja, slijedi općina Čitluk iz koje je poticaj dobilo 75 vinogradara, dok je iz općina Čapljina poticaj dobio 41 vinogradar. Glavnina vinogradara iz čapljinske općine koji su oostvarili poticaje je iz tri naselja – Domanovića, Bivoljeg Brda i Opličića.

   Visina isplaćene sume kretala se od 404 KM pa do 1010 KM. Obračun novčane potpore za Proizvodnju grožđa vezano za raspoloživa sredstva, izvršen je u iznosu od 202 KM za 0,1 ha, odnosno 202 KM po dulumu vinograda. Sukladno Programu i Naputku, čiji zbirni iznos zahtjeva za županijske novčane potpore u 2018-oj godini, premašuje 3.500 KM, obračun je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM.

   S obzirom na iznose dojam je kako je vinogradarima veća satisfakcija, da su dobili poticaje, odnosno da u cijeloj priči o poticajima u poljoprivredi, nisu zaobiđeni.

   

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!