banerRC212

Srijeda, 02 Siječanj 2019

Nova godina 'stare' cijene drva

   Veletržnica u Tasovčićima kreće s radom u četvrtak, 3-eg siječnja. Međutim, zakonska dva neradna dana 1-og i 2-og siječnja, zatvorene su bile samo ulazne kapije, dok se ispred veletržnice bilo živo zahvaljujući prodavačima drva, slame, ugljena, stajskog gnojiva, kamena za oblaganje, pa čak i mliječnih proizvoda.

   Što se tiče cijena u Novoj godini, ostale su na razini prošlogodišnjih, pa se tako drva bez razlike o vrsti, cijene uobičajenih 80 do 85 KM prostorni metar oblovine, dok su cijepana od 90 do 95 KM za prostorni metar. Naravno, cjenkanju vješti kupci mogu od navedene izboriti i povoljnije cijene. Drva se nude i u vrećama, a cijena je uglavnom 5 - 6 KM, dok je cijena vreće ugljena bila 7 KM. Bala slame cijeni se 5 KM, a istu cijenu 5 KM, ima i stajski gnoj.

   Prodavači unatoč prvim ovogodišnjim pahuljama snijega, uglavnom šetkaju oko vozila s robom čekajući kupce. Ne izjašnjavaju se o trgovini tijekom blagdanskih dana, odgovaraju samo šturo da je njihovo – čekati kupce.

Za projekt "Da se ne zaborave" čapljinske Udruge dragovoljaca i veterana 10.000 kuna iz proračuna RH

   Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donio je odluku za financijske potpore za 105 pojedinaca i udruga u iznosu od 1.816 000 kuna. Među 105 pojedinaca i udruga jedan subjekt je iz Čapljine – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, zajednice podružnica u Županiji Hercegovačko-neretvanskoj, Čapljina. Projekt čapljinske Udruge „Da se ne zaboravi“, dobio je 10.000 kuna.

   Iz općina južne Hercegovine odobrena su sredstva za još dva projekta. Iz općine Stolac riječ je o kulturnoj manifestaciji „Stolačko kulturno proljeće“. Nositelj Matica hrvatska Stolac za taj projekt, dobila je 15.000 kuna. Projektu Udruge građana „Stijena“ Ravno, iz općine Ravno, Zaštita i rekonstrukcija hrvatskog povijesnog nalazišta Crkvina odobrena je suma od 16.000 kuna.

   Kako je istaknuto u obrazloženju, sredstva su dodijeljena temeljem objavljenog poziva za prijavu posebnih potreba i projekta od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u cilju ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu od 10-og listopada 2018-te godine i prijedloga povjerenstva Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!