banerRC212

Utorak, 15 Siječanj 2019

Novčane potpore proizvođačima povrća u plastenicima: Čapljincima glavnina poticajnog 'kolača'

   Bili manje ili više zadovoljni, odnosno nezadovoljni proteklom godinom, proizvođačima povrća u plastenicima, koncem prošle godine stigla je ugodna čestitka u vidu isplate poticaja. Poticaje je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, primilo ukupno 277 povrtlara, od čega prema očekivanju, glavnina 232 iz čapljinske općine. Iza Čapljinaca slijede Stočani, gdje su potpore dobila ukupno 42 proizvođača, a simboličan po jedan proizvođač s područja Mostara, Prozor Rame i Neuma dobio je također, novčanu potporu. Iznosi potpora kreću se od minimalno 550 KM, pa do maksimalno 2750 KM.

   Kako se ističe u Odluci o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjeli novčane potpore – biljna proizvodnja – proizvodnja povrća u plastenicima, koju je potpisao ministar Donko Jović, obračun novčane potpore za proizvodnju povrća u plastenicima izvršen je u iznosu od 0,55 KM po prostornom metru, odnosno 55 feninga po 'kvadratu'.

   Kad je riječ o čapljinskoj općini opet prema očekivanju, većina proizvođača je s područja mjesne zajednice Višići ukupno 77, odnosno trećina ukupnog broja koji otpada na čapljinsku općinu. U značajnijem broju zastupljeni su proizvođači iz naselja Čeljevo, Svitava, Gabela, Opličići i druga. Uglavnom, bez obzira na visinu iznosa koji su primili isplaćeni poticaju povrtlarima su dobro došli u razdoblju kada planiraju sjetvu, odnosno sadnju za predstojeću sezonu.

Zajednički turnir boćara Dračeva i Čapljine

   Vodstva boćarskih klubova Dračeva i Čapljina, dogovorila su se oko zajedničke organizacije boćarskog turnira. Podsjećamo, u protekle dvije godine Boćarski klub Dračevo početkom rujna, organizirao je turnir u spomen na poginule branitelje iz toga naselja, u Domovinskom ratu. Dogovorom klubova utvrđeno je da zajednički turnir bude u sklopu manifestacije Lipanjske zore. Planirano je da se ove godine turnir održi 22-og lipnja, uz sudjelovanje 24 ekipe iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!