banerRC212

Utorak, 03 Srpanj 2018

Titula Posušacima, Čapljinci drugi

   Mate Grubišić i Vlado Sentić, boćari posuške Bure čiji se boćarski dom nalazi u od općinskog središta nekoliko kilometara udaljenoj Rastovači, novi su prvaci Bosne i Hercegvoine u disciplini par. Kombinacija Grubišić/Sentić poslije velikog preokreta u finalu je nadigrala ekipu Čapljine III za koju su nastupali Nikica Karamatić i Mirko Ilić. Čapljinci su imali veliku prednost, vodili su 6:1, međutim u trenucima kada su već počeli slaviti "zapuhala je bura" i odnijela njihove snove u propast. Konačni rezultat bio je 7:6 za dvojac iz pitome Rastovače, a dojam je da je presudila bolja kondicija.

    Bura je u polufinalu nadigrala Neum 13:5, dok je Čapljina III savladala prošlogodišnje ugodno iznenađenje Napredak Willu I 13:3. Obje ekipe su u četvrtfinalu identičnim rezultatima 13:3, savladali čapljinsko Dračevo dvojac Grubišić/Sentić, odnosno Široki - čapljinska kombinacija Karamatić/Ilić.

    Prema tome konačni poredak na prvenstvu je 1. Bura (Grubišić/Sentić), 2. Čapljina III (Ilić/Karamatić), dok su treće mjesto podijelili Napredak Willa I (Dodlek/Ganić) i Neum (Marin Sabljić/ Željko Kužić). Na prvenstvu je nastupilo devet parova iz šest klubova. Naslov su branili Drago Dodlek i Muhidin Dizdarević, članovi Napredak Willa I.

    S obzirom da je nekada na pojedinačnim prvenstvima u ovoj disciplini sudjelovalo i po dva puta više parova, odnosno igrača, ovogodišnjih osamnaest imena ja malo, međutim imajući u vidu teške probleme s kojima su se boćari nosili u proteklih nekoliko godine, prvenstvo se doimalo ohrabrujućim. Jedini nedostatak bio je izostanak mladih igrača, međutim to je problem još nekih sportova u BiH, primjerice muške odbojke, a ne samo boćanja. Prvenstvo u disciplini par bilo je i završno natjecanje u prvom dijelu sezone, preostaje još nastup prvaka Čapljine u Kupu nacija narednog vikenda, a nastavak slijedi u rujnu.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Nogometaši na Kupresu uprava GOŠK-a u poslu ili Nermin Hajdarević skliznuo niz Neretvu među "lavove"

   Po svemu sudeći GOŠK će u narednoj sezoni u Premijer ligi BiH, imati po godinama najmlađi sastav. Tom epitetu dodatno će doprinijeti i 19-godišnji napadač Nermin Hajdarević koji se dogovorom klubova iz redova prvaka "spustio" niz Neretvu i ravno uletio među "lavove". Jesu li se u Zrinjskom vodili primjerima Rijada Kobiljara i Nardina Mulahusejnovića koje su preko Gabele uz za bh. prilike zavidnu odštetu, preko Gabele transferirali u Sloveniju, ostaje da se vidi. Tek Hajdarević će dogovorom klubova narednu sezonu provesti u Gabeli.

    Iz uprave GOŠK-a ističu da je u planu dovođenje još jednog veznog igrača, ali se za sada imena ne spominju. Trener Feđa Dudić kaže da je u zadovoljan prinovama. Podsjećamo, uz Vedina Kulovića iz Veleža i Elvedina Aletića iz Orašja, koji su stigli odmah po završetku minule sezone, Gabeljanima su pristupila i dvojica mladih nadarenih igrača iz slovenskog ligaša Radomlja. Riječ je o Ernestu Gravili i Mihi Vidmaru. Mada su transferi igrača iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu pravi rariteti, trener "lavova" Dudić kaže kako je zadovoljan njihovom kvalitetom, s tim što će im trebati vremena za adaptaciju. U svakom slučaju obojica će biti u konkurenciji za prvi tim. Među "lavove" je stigao još jedan mladac, 19-godišnji stoper Mario Karamarko iz momčadi Hajduka II. S obzirom da ni jedan od pridošlih igrača nije stariji od 23 godine jasna je orijentacija Gabeljana na mlade snage.

   Dakle, igračka križaljka u premijerligašu iz Gabele, polako se slaže, a trener Dudić je najavio dvije utakmice. Kako za 5-og srpnja nisu uspjeli pronaći odgovarajućeg suparnika, kontrolnu utakmicu igrat će međusobno, kombinirani sastavi. Utakmica će se igrati na Kupresu gdje GOŠK boravi na pripremama. Za završetak "planinskih" priprema, 8-og srpnja, Gabeljani će imati provjeru protiv premijerligaša Radnika iz Bijeljine. Utakmica će se igrati na stadionu u Tomislavgradu. Poslije te provjere ekspedicija GOŠK-a se vraća kući, gdje će nastaviti pripreme, uz još jednu provjeru do starta prvenstva, 22-og srpnja.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Tri hrvatska kulturno umjetnička društva predstavljala su općinu Čapljina na 14. Susretu folklornih skupina Dubrovačko - neretvanske županije

Tri hrvatska kulturno umjetnička društva predstavljala su općinu Čapljina na 14. Susretu folklornih skupina Dubrovačko - neretvanske županije u Slanom. HKUD ''Sv. Ante'' Dretelj predstavilo se s pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine, "Naši korijeni" Bobanovo izvelo je izvorne pjesme i plesove srednje Bosne, a članovi društva "Leopold" iz Grabovina svirali su mandoline. Istaknimo, članovi "Leopolda" nastupili su s prijateljima iz KUD-a "Župa Bagalovići". Na Susretima folklornih skupina Dubrovačko - neretvanske županije na Rivi u Slanome, nazočilo je mnoštvo ljudi, kako domaćih, tako i stranih turista. Čapljinska društva očekuje još mnogo nastupa tijekom ljeta u Hrvatskoj i BiH, a već u subotu, 7. srpnja HKUD Dretelj ide u Vrliku, gdje će s Linđom nastupiti na Večeri pisme, kola i narodnih običaja.

  • Objavljeno u Kultura

AUDIO: Pustolovna utrka osim športskog i turističkog dobila i humanitarni karakter, pobjednici novčanu nagradu donirali Caritasu

don Tomislav Ljuban i Marko Knežević pobjednici su 13. pustolovne utrke, koja se u subotu održala u Čapljini. Osvojeni novčani iznos za prvo mjesto donirali su čapljinskom Caritasu tako da je utrka na kraju osim športskog i turističkog dobila i humanitarni karakter.
Drugoplasirnau ekipu činili su Nikola Bartolović i Leo Markota, trećeplasirana ekipa ovogodišnje pustolovne utrke je iz metkovskog trkačkog kluba a činili su je Ruđer Bošković i Josip Baban, najbrža muško-ženska ekipa bili su Katarina Tufeković i Vjekoslav Rajić.
Pustolovna utrke se ove godine sastojala od 1,5 kilometra trčanja, 10,5 kilometara vožnje biciklom te 10 kilometra vožnje kanuima. Startalo se s povijesnog lokaliteta Vile rustica Mogorjelo, odakle se trčalo do Čapljine zatim je uslijedila vožnja bicikla do kupališta Božjak i na kraju su se vozili čamci. Utrka je i ove godine, baš kao i posljednjih godina, odlučena na vodi. Inače Pustolovna utrka bila je posljednji događaj u okviru Manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine.

U tonskom prilogu poslušajte što su nam o Pustolovnoj utrci kazali natjecatelji, suci, organizatori i načelnik općine dr. Smiljan Vidić.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!