banerRC212

Srijeda, 18 Srpanj 2018

Koncert „Večernji zvon“: Počeli s Bernsteinom, a zaključili s Vicom Vukovom

   Zanimljiv i raznovrstan cjelovečernji koncert pod nazivom „Večernji zvon“, priredio je Tamburaški orkestar „Misericordia“ iz Šurmanaca u ljetnoj bašči hotela „Mogorjelo“, u Čapljini. Na repertoaru širok dijapazon - od klasičnih arija, preko duhovne glazbe do obrade popularnih zabavnih skladbi.

    „Nastojimo napraviti jedan lijep cjelovečernji ljetni koncert koji ima prije svega, jednu kvalitetu, a osim kvalitete nastojimo da publika u svemu prepozna jedno zajedništvo, nas koji smo amaterska skupina. Svake godine nastojimo nešto poboljšati, nešto unaprijediti. Ove godine smo radili u prvom redu na tehničkim mogućnostima i tehnici sviranja. Bili smo i na festivalu u Osijeku, otišli smo se i tamo 'izmjeriti'. Među sedam stotina tamburaša osvojili smo brončanu plaketu u svojoj kategoriji, što je dobar uspjeh za nas. Nastupili smo kao jedini predstavnici BiH, odnosno kao jedini orkestar koji zadovoljava te kriterije, koji baš i nisu niski“, kazao je Davor Markota, voditelj orkestra Misericordia, te vraćajući se koncertu u Čapljini, dodao:

    „Ovdje u Čapljini predstavili smo se širokim repertoarom od Leonarda Bernsteina, engleskog skladatelja, pa sve do poznatih festivalskih melodija s kojima smo zaključili koncert u želji da različitim profilima publike, ponudimo i različite sadržaje“, kazao je prof. Markota, te dodao da Tamburaški orkestar iz Šurmanaca, na jesen kani izdati i CD, što će biti kruna šestogodišnjeg rada i djelovanja.

Uz orkestar kao gosti na koncertu u Čapljini, nastupili su – mezzosopranistica Monija Jarak, bariton Karlo Miličević, sestre Darija i Anamarija Ramljak, Drina Penava i Ženska klapa „Mir“ iz Međugorja. Uz na koncertima tamburaša iz Šurmanaca, već uobičajene Moniju Jaraka i Karla Miličevića, ovoga puta značajan udio imala je i Darija Ramljak solo i u duetu sa sestrom, te jedan novi glas Drina Penava. Na zadovoljstvo okupljenih Čapljinaca i njihovih gostiju koncert je potrajao sat i pol.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Kultura

Histrioni s Tajkunima stižu na Trebižat

   Zanimljiva i aktualna je tema nove hitrionske predstave "Tajkuni", koja stiže u Čapljinu. Predstava komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske manje, te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Gdje god da igra, prestava žanje pozitivne kritike, pa je za očekivati da će glumačka družina "Histrioni" u posebnom ambijentu, uz rijeku Trebižat, gledateljstvu isporučiti salve smijeha.

    Predstava će prema tome, biti izvedena na Matici u Trebižatu, u četvrtak, 19-og srpnja, s početkom u 21 sat. U predstavi gluma Ana Marija Percaić, Franka Klarić, Hrvoje Klobučar i Zijad Gračić. Redatelj je Zoran Mužić, a pisac teksta svjetski poznati Miro Gavran.

    Dakle, još jedanput ističemo, urnebesna predstava "Tajkuni" u izvedbi glumačke družine Histrioni, igra u četvrtak, a počet će u 21 sat. Ulaz je slobodan.

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!