banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018

U okviru Tjedna Crvenog križa volonteri građanima mjerili tlak i šećer u krvi

 Brojnim akcijama i aktivnostima Crveni križ Općine Čapljina proteklih dana je obilježio tjedan Crvenog križa.
U nedjelju na platou kod Robne kuće i Pčelice maje organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi što je naišlo na jako pozitivne reakcije građana.
Tjedan Crvenog križa obilježava se do 15. svibnja, a osim  mjerenja tlaka i šećera za građane te humanitarne utakmice u suradnji s Rukometnom akademijom Čapljina, čapljinski Crveni križ je organizirao brojne humnitarne akcije.

U Grabovinama proslavljeno Leopoldovo

U Grabovinama je proteklog vikenda upriličen kulturno – zabavni program povodom blagdana svetog Leopolda, zaštitnika ovog mjesta. Domaćini, HKUD "Leopold" Grabovine ugostilo je Hrvatska kulturno umjetnička društva "Seljačka Sloga" Trebižat, "Drijeva" Gabela, "Sveti Ante" Dretelj, "Domanovići", KUD "Župa Bagalovići" i Čapljinske mažoretkinje.

Pred brojnim mještanima i njihovim prijateljima društva su izvela folklorne, tradicionalne napjeve i plesove. Nakon službenog dijela programa uslijedila je prava gozba pod šatorom, a sve prisutne zabavljala je grupa "Forum". Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom načelnika općine Čapljina.

U čast svetog Leopolda, u groblju u Grabovinama u nedjelju je služena sveta misa, nakon čega se slavlje nastavilo po privatnim domovima.

  • Objavljeno u Kultura

Puhački orkestar "Seljačka sloga" Trebižat oduševio nastupom na Susretu puhačkih orkestara u Dubrovniku

Povodom obilježavanja Dana Dubrovačko - neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića, 18. po redu Susret puhačkih orkestara održan je, u subotu 12. svibnja 2018. godine, na dubrovačkom Stradunu, ispred Crkve svetog Vlaha.

Nastupili su Limena glazba Župa dubrovčaka, Narodna glazba Smokvica, Gradska glazba Metković i Puhački orkestar "Seljačka sloga" Trebižat - Čapljina. Također, manifestaciju su svojim nastupom uveličale mažoretkinje Župe dubrovačke.

Dolaskom orkestara na Stradun izlazi i sunce iza kišnih oblaka. Ubrzo domaći kao i mnogobrojni turisti ispunjavaju ulice i trgove uživajući u prekrasnoj atmosferi. Trebižaćani su oduševili i rasplesali okupljenu publiku popularnim i modernim glazbenim brojevima. 

Duga tradicija i ljubav prema glazbi spona je Dubrovnika i orkestra iz Trebižata

Puhački orkestar, HKUD "Seljačka sloga" Trebižat – Čapljina, osnovan je davne 1925. godine. Među prvim nastupima prije 93 godine ubraja se i onaj u Dubrovniku pod ravnanjem kapelnika Karla Hegera. Kroz godine postojanja Orkestar neumorno pronosi zvuke diljem Europe. Ima i svoju glazbenu školu koju danas kao i orkestar vodi kapelnik Dražen Laskač.

 

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend