banerRC212

Četvrtak, 15 Ožujak 2018

Obavijest pčelarima "počelo prskanje voća"

Od 15.03.2018 na plantažama Agroherca izvodi se tretiranje voćnjaka. S obzirom da su voćke u punoj cvatnji, upozoravaju se pčelari koji gravitiraju području Gabele i Višića da uspore jutarnji let pčela.
Tretiranje se radi samo po noći, s preporučenim sredstvima tako da se moguće trovanje pčela svede na minimum.

Uoči utakmice u Zenici, Čelik – GOŠK trener Gabeljana Feđa Dudić, kaže: „Idemo hrabro, po tri boda u Zenicu“

Nisu atraktivne i po imenima zvučne, međutim iz kola u kolo za GOŠK se redaju važne utakmice od kojih svaka ima veliku specifičnu težinu. Počelo je s derbijem začelja protiv Čelika, nastavilo se još jednim derbijem Donjeg doma, protiv Viteza, a potom gostovanjem kod Mladosti. Onda je počela Premijer liga – Liga za opstanak, pa novi derbi, domaća utakmica protiv Slobode. Četiri utakmice osam bodova, dvije trećine mogućeg. Međutim niz ne staje stiže nova teška kušnja, utakmica protiv Čelika u Zenici. U nedavnom susretu završnice ligaškog dijela u Gabeli, u po kretanju rezultata neuobičajenoj utakmici, bilo je 3:2 za Gabeljane, ovoga puta ništa manji ulog još veća kušnja. Domaćinu je ta utakmica biti il' ne biti, a GOŠK-u lijepa prilika da se osam kola prije kraja praktično osigura opstanak. Svjestan je važnosti Feđa Dudić, trener „lavova“, ali i činjenice da puno više mogu dobiti nego izgubiti:
„Imamo jedanaest bodova prednosti, nije ni puno, ali nije ni malo, imao jednu komotnu situaciju. Idemo u Zenicu pokušati riješiti pitanje opstanka. Idemo gore hrabro, očekujemo uvjete kakvi drugi imaju u Gabeli. Mi smo pokazali u nedavnoj utakmici da smo bolja ekipa trenutno od Čelika. Idemo hrabro, po tri boda u Zenicu“, rekao je trener Dudić, te što se tiče igračkog kadra dodao:
„Čolić je odradio tri žuta kartona, on se vraća u ekipu, Ramić i Barić su upitni. Bariću se ozljeda dogodila na utakmici u Doboj Kaknju, Ramiću protiv Viteza. Umjesto priprema tijekom tjedna imali su liječničke tretmane. To je posljedica teških terena, igrači daju maksimum i onda dolazi do ozljeda. Bitno je da još ovu utakmicu u Zenici odradimo kako treba, onda slijedi stanka od 14 dana, pa se nadam da će se tada svi priključiti.“
Uglavnom, tek što su se ekipi priključili vratar Brkić i Dalmatin, ozlijedili su se Ramić i Barić, pa tako GOŠK uz ranije ozlijeđene kapetana Ankovića, Deaka i Đajića, ponovo ima petoricu igrača izvan stroja. Da je to ozbiljan hendikep vidjelo se na utakmici protiv Sloboda, kada trener Dudić na klupi nije imao igrača koji bi u igri prema naprijed, bio osvježenje.
D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend