banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 11 Siječanj 2018

Lujo Ilić predsjednik o planovima GOŠK-a: Pripreme u Međugorju i spektakularni turnir u Gabeli

Sudeći po informacija iz Gabele koje sustižu jedan drugu u nogometnoj prijestolnici donje Neretve, praznika nije ni bilo. Uz osiguranje uvjeta za nastavak prvenstva, pripreme i tzv. slaganje igračke križaljke, mnogo je učinjeno i na pripremama nogometnog Memorijala Andrije Ankovića, koji će se ove godine održati početkom veljače. Uočljivo je bilo već na utakmicama jesenske završnice da se povećava i broj aktivista, članova uprave, koji besplatno rade na pripremama i organizaciji utakmica. Trenutačno najzanimljivi detalj je početak priprema, govoreći na tu temu Lujo Ilić, predsjednik uprave GOŠK-a kaže:

U prvoj fazi priprema, ekipa će trenirati na stadionu Perica Pavlović, do 22. siječnja, kada idemo u Međugorje, gdje ćemo ostati osam dana. Otpao je Medulin, bilo nam je malo preskupo. Uvjeti su slični i gore, kao i u Međugorju, pa smo se opredijelili za jeftiniju varijantu.“

-Mi taman pomislili da ste se zbog krize u Piranskom zaljevu uplašili?

-Ha, ha, ha, nismo se uplašili, ali smo se preračunali i zaključili da bi odlazak bio bacanje novca. Bolje u Međugorju.

-Bilo je odlazaka i dolazaka?

-Prvo pojačanje je Stefan Barić, koji je bio nekada u Slaviji, igrao u Premijer ligi, Širokom i Krupi, dakle provjeren igrač. Drugo je Mate Pehar, mislim da će biti nama možda i najveće pojačanje. Zatim tu je Emrah Hasanhodžić, stoper, alternativa za Radeljića, trener je htio da ga dovedemo, ispunili smo tu želju. Kraju privodimo i razgovore s Matejom Rodinom, našim Rodinom koji je ponikao u GOŠK-u, igrao je šest godina, a kojega smo prodali u Lokomotivu. Raskinuo ugovor i sada ima želju da se opet vrati u GOŠK. Ja računam da ako opet godinu dana bude igrao u GOŠK-u da ćemo ponovo povući dobro odštetu, jer riječ je o kvalitetnom igraču. Uz navedene igrače nama još treba desni bočni, što planiramo riješiti u narednih par dana. To bi bilo to, nama ništa više ne treba, cijenimo da će nam biti dovoljno za opstanak u ligi.

Što se tiče odlazaka, Radeljiću i Sušiću su istekli ugovori. Mi smo prema njima ispunili obveze. Za produljenje suradnje bila je presudna riječ trenera Feđe Dudića, koji ima svoje poglede na slaganje momčadi, pa tako i izbor igrača“, konstatira predsjednik Ilić.

Unatoč prvom prozivu, zadnjih dana glavna je tema u i oko GOŠK-a, bio je pristanak Hajduka da sudjeluje na turniru. U opticaju su bili Rijeka ili Osijek, a onda je na opće iznenađenje, stigla informacija da dolazi Hajduk, koji se nije ni spominjao. Kako je to pošlo za rukom GOŠK-u s obzirom da su u terminu turira, Splićani već imali dogovorenu utakmicu protiv poljskog Gornika, pitali smo Ilića.

A, slušajte, GOŠK ima mnogo prijatelja, kad smo mi izrazili želju, odmah su uprli u naša kola i tako smo uspjeli dovesti Hajduk, koji je uvijek na spisku naših želja. Hajduk će ostati u Gabeli tri dana, čime će upotpuniti ukupni turnirski ugođaj. U dovođenju Hajduka presudili su naši simpatizeri. Hajduk je veliki mamac za publiku, Sutjeska je prvak Crne Gore, deset bodova bježi drugom. Zrinjski je prvak BiH, GOŠK je prvak Federacije BiH, ušao u Premijer ligu. Tako da će po rezultatima ovo biti možda biti jedan od najjačih turnira.

-Sve što ste naveli je točno, gospodine Iliću, samo ispada da je u toj konkurenciji, prvak do prvaka, Hajduk autsajeder?

-Ha, ha, tako nekako, ali ima Hajduk svoju povijest. Sve ćemo učiniti da prvi vikend u veljači bude praznik nogometa ne samo u Gabeli, Čapljini i dolini Neretve, nego u svim državama iz kojih dolaze sudionici“, zaključuje Ilić, međutim kada je GOŠK u pitanju iznenađenja ne treba ni isključiti.

D. Musa

                               Hrvatski nogometni savez pokrovitelj turnira u Gabeli!?

U samo desetak dana zahvaljujući potezima iz Gabele, razdrmala se sportska scena na jugu Hercegovine. Na upit kako je sve teklo, predsjednik Ilić, kaže:

Mi smo počeli sa sastancima 4. siječnja, Uprava je vijećala o četvrtom sudioniku i mogućem pokrovitelju. Hajduk je u početku bio nemoguća misija, ali smo uspjeli. Druga stvar koju smo zacrtali, to je da Nogometni savez Hrvatske bude pokrovitelj turnira. Imamo razloga za to jer Andrija je Anković, seniorsku igračku karijeru proveo u Hrvatskoj. Radimo i na tome, vjerujem da ćemo uspjeti, s čim ćemo ostvariti i više nego što smo u ovoj fazi planirali“, ističe predsjednik Ilić.

  • Objavljeno u Sport

Najveći bh. izvoznik ASA Prevent otvorio pogon u Stocu

Pogon tvrtke "Prevent" u Stocu započeo je s radom. U pogonu koji se nalazi u industrijskoj zoni na prilazu Stocu, radi tridesetak osoba, u što smo se i sami uvjerili. Voditelji proizvodnje za više pojedinosti u pogledu rada pogona, uputili su nas na predstavnike tvrtke u Visokom. Prema onom što smo vidjeli pogon je s radom počeo, šivanjem zaštitne odjeće.

Valja reći da je kompanija ASA Prevent najveći bh. izvoznik, za deset mjeseci prošle godine izvezla je robe u vrijednosti od 514 milijuna maraka. Proizvodi Prevent grupacije izvoze se najvećim dijelom u Njemačku, Austriju, Francusku, Tursku, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. Zanimljivo, sva proizvodnja se izvozi. Inače, Prevent se bavi proizvodnjom autopresvlaka, namještaja, kočnih diskova, zaštitne opreme, automobilskih komponenti…, a zapošljava oko 8.000 radnika. Dolazak ASA Preventa u Stolac, odnosno Hercegovinu, gdje do sada nisu imali pogona, zanimljiv je poslovni iskorak. Vrijeme će pokazati koliko će on biti učinkovit. (dmu)

Kiša "poškropila" prvi trening lavova

Tridesetak igrača, kompletan stručni stožer, te nekoliko članova uprave okupilo se na prvom prozivu nogometaša GOŠK-a, na pomoćnom terenu stadiona "Perica Pavlović". Prozivku je obavio Feđa Dudić, prvi trener "lavova" koji je očito bio zadovoljan prizorom, odnosno odzivom. Govoreći o planu priprema Dudić je naglasio.

"Krećemo s jednim treningom dnevno prvih pet dana, šesti će biti slobodan, a onda slijedi priprema utakmica protiv Sarajeva, 17. siječnja. Poslije prve provjere nastavljamo žestokim radom, dva puta dnevno, do 22. siječnja, kada idemo na osmodnevne pripreme u Međugorje. Po povratku s priprema, slijedi turnir, Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli. Fazu uigravanja, zaključit ćemo generalnom provjerom protiv Travnika, 10. veljače. Načelno je i ta utakmica dogovorena. Uz ove četiri dogovorene utakmice, tijekom priprema u Međuigrju planiramo odigravanje ukupno tri utakmice, jednu protiv Veleža, načelno smo dogovorili, a ostale dvije ćemo narednih dana", kratko je novinare s programom priprema upoznao mladi trener Gabeljanja.

Ostaje dojam da je Dudić maksimalno usredotočen na pripreme, te da igračima neće biti lako, jer kao bivši vrsni igrač dobro zna kako se postiže natjecateljska forma, žestokim radom, pravim drilom. Inače, prvi proziv "lavova" protekao je u znaku kiše. Nebo kao da je koordiniralo svoje slavine s početkom prozivke nogometaša GOŠK-a, dok je Dudić igračima izlagao plan "slavine" su se otvarale a kiša je ulila kao iz kabla. Je li to bio dobar ili loš znak pokazat će vrijeme.

Valja reći da je prvom prozivu prisustvovalo tridesetak igrača. Nije bilo Rijada Kobiljara, koji će stići u petak, te novoangažiranog Mate Pehara. Od novih igrača na prvom okupljanju bili su – Stefan Barić, Emrah Hasanhodžić i povratnik u ekipu nakon dvije godine, Matej Rodin. GOŠK planira angažman još desnog bočnog ,čime će se kompletirati igrački kadar "lavova". Što se tiče statusa kapetana Miljenka Bošnjaka, koji je izrazio želju za prijelazom u Slogu iz Siminog Hana, Dudić ističe da će o tome odlučiti razgovori uprave i igrača. Drugim riječima kazano, kakav god bide dogovor trener će ga prihvatiti.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed

7°C

Čapljina

Heavy Rain

Vlažnost: 91%

Vjetar: 16.09 km/h

  • 14 Prosinac 2018 7°C 3°C
  • 15 Prosinac 2018 7°C 3°C

banerRC1vikend