banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 28 Rujan 2017

Propala prva Javna aukcija na kojoj su se prodavale nekretnine čapljinske Laste

Porezna uprava Federacije BiH, Županijski porezni ured Mostar, održao je prvu aukciju imovine u cilju namirenja dužnih poreznih obveza.

Prodavala se upravna zgrada, površine 616 m2, čija je procijenjena vrijednost 1.000.700,00 KM i kuća i zgrada površine 269 m2 čija je vrijednost procijenjena na 164.104,00 KM. Na aukciju se prijavio samo jedan ponuđač, međutim s obzirom da nije ispunio tehničke uvijete aukcija je otkazana.

Više u tonskom prilogu.

GOŠK između očekivanja i neuvjerljivosti

Ljepota slobodnog pada

Poraz od Čelika u Zenici 0:2, za Gabeljane bi trebao biti trenutak istine. Kada su gubili od po njima boljih, nogometaši su se vajkali kako će njihove ključne utakmice biti protiv po njima slabijih od sebe – a to su navodne Sloboda, Čelik i Vitez. Tako je bilo do utakmice u Zenici, nakon te utakmice u kojoj su "lavovi" domaćine počastili s dvije prigode iz kojih su pali pogodci, izgovora više nema.

  • Objavljeno u Sport

Dado Klarić stočar s granične međe: „Dođite vi više puta, ali samo snimat stoku, u ljude sam se razočara'“

Briga koza za Požarevački mir, nameće se zaključak gledajući stado Dade Klarića, Hercegovca iz Brotnja (od Čitluka), trenutno nastanjenog u Prudu koji metar južno od hercegovačke granice. U potrazi za sočnijom travom koze su graničnu među koju obilježava tabla na kojoj piše - državna granica, u pet minuta dva tri puta pretrčale tamo ovamo, čineći granične prekršaje. Na svojoj uobičajenoj dnevnoj ruti nije ih briga za prije nepunih tristo godina (okrugli jubilej bit će iduće, 2018. godine), u srbijanskom Požarevcu udarenu granicu između Austrije i Venecije s jedne i Osmanskog carstva s druge strane.
„Jest mi neka granica“, kao da poručuju, granice idu vrhovima brda, rijekama, jezerima, a vidi ove – preko polja, pa podnožjem brdašca…“

Pretplati se na ovaj RSS feed

25°C

Čapljina

Sunčano

Vlažnost: 42%

Vjetar: 4.83 km/h

  • 19 Listopad 2018 27°C 10°C
  • 20 Listopad 2018 25°C 10°C

banerRC1vikend