banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 19 Rujan 2017

U Galeriji Tau otvorena izložba fotografija Svijet u bojama

U galeriji Tau u ponedjeljak večer otvorena je izložba fotografija koje su nastale na fotoradionici Svijet u bojama. Radionicu je organizirao Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina, a vodili su je Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, zagrebčaki fotografi, voditelji obrta Foto Hrvatska.
Fotoradionicu pohađalo je 16 zaljubljenika u fotografiju: Barbara Barić, Josip Maslać, Mirela Borovac Falak, Marija Vego, Magdalena Vrankić, Karlo Milinković, Kristina Herceg, Stanislava Borovac, Viktorija Šimović, Mario Vučić, Ivano Trlin, Mihaela Turudić, Bojan Ekmečić, Matej Biloš, Marin Kovačević i Andrea Jakiša. Djela koja su nastala na fotoradionici mogu se pogledati u galeriji Tau do 18. listodapa. Emisiju  "Fotografija u tonu" emitirat ćemo u programu RPČ u četvrtak od 11 sati.

  • Objavljeno u Kultura

U petak prezentacija Integrirane strategije razvoja općine Čapljina

U okviru manifestacije Dana općine Čapljina u petka će se održati  završni sastanak partnerske grupe i prezentacija Integrirane strategije razvoja općine Čapljina od 2017.  do 2027. godine.  Posebni gost je Ivana Maletić, hrvatska  zastupnica u Europskom parlamentu koja će održati predavanja na temu učinkovito upravljanja gradom i mogućnosti financiranja projektaa iz EU fondova.
Prezentacija će se održati u maloj dvorani hotela Mogorjelo u Čapljini a počet će u 10:30.

 

  • Objavljeno u Najave

Raspisan natječaj na temu 'Pobijeni hercegovački franjevci'

Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje nagradni natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata" za uratke iz područja književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Natječaj se raspisuje u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti.

Kako je priopćeno iz Vicepostulature, natječaj je otvoren je za djecu osnovnih škola, srednjoškolsku mladež te studente i punoljetne osobe.

Tekstualni radovi trebaju biti napisani na računalu, a poslati ih treba najkasnije do 15. prosinca 2017. na adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Obavezno je naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako natjecatelj ide u školu naznačiti i ime škole te razreda, odnosno godinu koju pohađa.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na "VIII. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca" od 4. do 7. veljače 2018.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu "Stopama pobijenih".

Iz Vicepostulatoure također mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

  • Objavljeno u Kultura

Radio Čapljina - slušaj uživoPretplati se na ovaj RSS feed

25°C

Čapljina

Sunčano

Vlažnost: 42%

Vjetar: 4.83 km/h

  • 19 Listopad 2018 27°C 10°C
  • 20 Listopad 2018 25°C 10°C

banerRC1vikend