banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Lavovi hvataju zalet sa po dva treninga dnevno, a Mato Neretljak tvrdi: „Ovo je BiH, moraš improvizirati“

Neuobičajene scene na nogometnom stadionu Perica Pavlović u Gabeli, trećina glavnog terena još pod snijegom što je zasluga vitkih čempresa, polovica pomoćnog terena podsjeća na naslov romana Mihajla Šolohova „Uzorana ledina“, pogledajući u nebo trener Mato Neretljak, traži koliko toliko očuvano parče travnjaka pa se vajka;
„Da je ovo Japan, njihovi treneri ne bi znali što bi danas radili, kišu nisu planirali, ali u Bosni i Hercegovini moraš improvizirati. Improvizacija je način našeg opstanka“, zaključuje GOŠK-ov trener koji zna što govori jer se u karijeri 'bijelog svijeta nagledao i lopte naigrao', te nastavlja:
„U životu nije uvijek sve idealno, uglavnom momci rade, vježbamo dva puta dnevno, ujutro u balon dvorani u gradu, dosta su dobri uvjeti, zahvaljujem ljudima koji su nam izišli u susret i to uspjeli ustupiti, a popodne smo ovdje na terenu. Nemam primjedbi na rad i ponašanje. Ovaj prvi dio je najteži, ali to je tako, po meni fizička sprema je broj jedan u nogometu, ako si spreman onda od igrača možeš tražiti sve ostalo.“


-Dobro ste pomoćni teren uzorali?
-Ha, ha, valjaju ga ljudi koliko mogu, ali mraz i kiša čine svoje. Bez obzira na uvjete mi ćemo odraditi planirano pa ćemo tako zaokružiti ovaj prvi tjedan. Krećemo protiv Veleža u subotu, slijedni Neretva u srijedu, u Metkoviću, nakon toga dolazi turnir, subota - nedjelja, gdje ćemo imati dvije jake provjere, miksat ćemo po dva tima, imamo dosta igrača, dosta mladih igrača. Imat ćemo uvid nakon turnira gdje smo što smo, što nam treba, ako nam treba. Uglavnom, Na momcima je sve, teren je jedino mjerilo, sve ostalo pada u vodu.“


-Po završetku prvenstva govorilo se o pojačanjima, za sada su došli redom mladi igrači?
„Došla su tri momka iz Širokog Brijega - koja bi se trebali dokazati, Mujkić, je stigao iz Kalesije, već je bio kod nas , odigrao jednu utakmicu protiv Zrinjskog brz napadač s osjećajem za gol, a mislim da smo doveli i jedno provjereno ime Husića. To je igrač koji zna zabiti gol, koji će uz Ramića činiti centralni dio napada. Mi tragamo za još jednim brzim kvalitetnom igračem, nadam se da ćemo za dva tri dana i to riješiti“, zaključuje trener Neretljak.
Prema tome, nakon trojice nadarenih igrača iz Širokog Brijega – Luke Kneževića, Bože Vukoje i Tonija Nikića, među „lavove“ je stigao Safet Mujkić, prvi strijelac drugoligaša Bosne iz Kalesije, te na koncu Anel Husić doskorašnji član premijerligaša Zvijezde 09 iz Stanišića. Valja reći i novinu u stručnom stožeru, umjesto Mostarca Dženana Zaimovića, uz Neretljaka će na klupi sjediti Posavljak Ivica Vicentić.
Nakon turnira drugu fazu priprema, Gabeljani planiraju obaviti u Istri, a onda do početka sezone odigrati još dvije utakmice s tim što će generalna provjera biti protiv Čapljine.

  • Objavljeno u Sport

Caritasov dom Betanija ponosan na zapošljavanje osoba s invaliditetom

Ivan i Fabijan ponosno i odgovorno izvršavaju svoje radne obveze, sretni su jer imaju posao baš kao i većina od oko 800 000 zaposlenih u BiH. Međutim Ivan i Fabijan jedni su od rijetkih osoba s invaliditetom koji su dobili priliku da rade i tako postanu samostalni.
Njima je posao i puno više od običnog odrađivanja radnih zadataka, rade ga s puno ljubavi pa su rezultati na kraju dana takvi da je poslodavac Dom za stare i iznemogle s hospicijem "Betanija" i više nego zadovoljan njihovim angažmanom. U tonskom prilogu poslušajte prilog o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

U Čapljini održan koncert povodom pravoslavnog Božića

U organizaciji Čapljinske parohije u subotu je u dvorani kina Mogorjelo održan koncert povodom pravoslavnog Božića. U tonskom prilogu poslušajte dio poruke protojereja-stavrofora Radivoja Krulja i izjavu paroha Marka Gojačića.

  • Objavljeno u Kultura

AUDIO: Trener Boris Džidić komentirao pljačku svlačionice čapljinskih košarkaša

U Čapljini se dogodio još jedan incident u režiji migranata. Ovoga puta meta su bili čapljinski košarkaši, koji su za vrijeme treninga ostali bez novca, dokumenata, ključeva i mobitela. Evo što je o krađi kazao trener Boris Džidić.

Pretplati se na ovaj RSS feed

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend