banerRC212

Ponedjeljak, 07 Rujan 2020

Čapljinci zapaženi na mostarskom polumaratonu

 Na četvrtom po redu mostarskom polumaratonu Čapljina je imala svoje predstavnike.Već poznatom dugoprugašu Ersanu Bijediću priključili su se boksač Petar Mrvalj i Goran Pažin. Bijedić je u cilj stigao 11-ti u vremenu 1:24:51, Mrvalj 27-mi s vremenom 1:33:11, a Pažin 93-ći s vremenom 1:51:49. Da je riječ o zapaženim plasmanima govori podatak da su ostvareni u konkurenciji 234 trkača! Dakle, sva trojica Čapljinaca su po plasmanima, u gornjoj polovici ukupnog poretka. Ostvarenim rezultatima težinu daje u podatak da se trčalo po teškim uvjetima – sparnom vremenu i visokoj temperaturi.
   Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Ivan Dračar s vremenom 1:13:05, a u ženskoj Lucija Kimani s vremenom 1:24:54. Na mostarskom polumaratonu u ženskoj konkurenciji nastupilo je 79 trkačica.

  • Objavljeno u Sport

Pepeo iz Gabeosko-crnićkog polja "zakitio" Čapljinu

   Dim praćen pepelom koncem vikenda prekrio je Čapljinu. Uglavnom, Čapljinci su u novi tjedan zakoračili uz garež po ulicama, koja je posljedica izgorene trske u Gabeosko-crnićkom polju. Riječ je o močvarnom području koje je nekada služilo za ispašu stoke između naselja Gabela – Gabela Polje i Crnići, na krajnjem jugozapadu čapljinske općine.

   Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, požar je stavljen pod kontrolu u noći s nedjelje na ponedjeljak, da bi se u ponedjeljak tijekom dana ponovo aktivirao, međutim vatrogasci su stigli na vrijeme i uspjeli spriječiti širenje vatre. Inače, Gabeosko-crničko polje graniči s trskom obraslim područjem Pruda, naselja u R. Hrvatskoj i prostire se na nekoliko tisuća hektara. Požari na tom području postali su tradicionalni, gori svake godine. Kad zahvati treset prava je muka za žitelje Gabela Polja. Izgleda da je ovoga puta akcija čapljinskih vatrogasaca bila pravodobna i uspješna, pa je požar relativno brzo ugašen.

   Dokaza nema, međutim smatra se da se požari iz godine u godinu, namjerno izazivaju.

D. Musa

Počela nova školska godina

Počela je po mnogo čemu specifična školska godina, kojoj obilježje daje pandemija korona virusa. Zbog toga uveden je niz promjena, kao i specifičnih mjera zaštite na ulazu u školu Vladimira Pavlovića.

Predsjednik Čović posjetio Čapljinu

dr. Dragan Čović predsjednik HNS BiH i predsjednik HDZ BiH posjetio je Čapljinu gdje je održao radni sastanak s gradskom organizacijom HDZ BiH. U tonskom prilogu poslušajte što su poslije sastanka kazali  Čović i domaćin sastanka dr. Smiljan Vidić, gradonbačelnik i predsjenik gradskog odbora HDZ-a BiH.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!