banerRC212

Srijeda, 16 Rujan 2020

Zanimljivosti: Boriša traži odlutale brave

   Žitelji čapljinskog područja obično imaju problema s gubitkom ključeva, osobnih isprava, mobitela, rijetko novca, ali gubitak stada ovaca pa taman i malog, pravi je presedan. Boriša Ijačić iz Opličića kraj Čapljine, prije desetak dana ostao je kako kaže „bez sedam brava”. Kako?

   „Ovce su nestale iz ograde uz kuću na Vrhovniku u Opličićima. Otišle, nestale, ni traga ni glasa od njih. Navodno su u dva navrata viđene na Bivoljem Brdu, dok ja dođem do čovjeka koji javlja da ih je vidio, one odu dalje. Možda se uplaše, tamo se probija autocesta, česta su miniranja. Opet, ne znam, suša je nema vode, bojim se da nisu uginule. Tko zna kuda je to okrenulo”, zabrinuto će Boriša, pa nastavlja:

   „Ovce su domaće pasmine, ali mašala, viđene. Dva velika ovna, dvije ovce i troje janjaca, šilježi kako mi to na Dubravama kažemo. Lako ih je prepoznati, sedam brava lijepih, finih i čistih. Jedan ovan je rogat, a jedan sušilo”, pojašnjava Boriša, koji onome koji mu donese radosnu vijest obećava i „lijepu nagradu”.

   U potrazi za ovcama Bariša je kucao na različita vrata, a onda stigao i do novinara. Nadamo se da će mu se taj potez posrećiti.

Tekst i foto: D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!