banerRC212

Petak, 07 Kolovoz 2020

U Čapljini će biti organizirana Foto radionica za mlade

Info Centar Europske unije organizira fotografske radionice za mlade. Ukoliko ne posjeduju fotoaparat sudionici mogu koristiti mobitel.

"Uz turističku industriju, kulturni i kreativni sektor su najviše pogođeni trenutnom krizom. Kulturni turizam je pokretač razumijevanja među ljudima, posebno među mladima.

Često zaboravljamo ljepote koje naša država nudi, jednostavno zato što zapravo nikada ne pomišljamo istražiti ono šta je oko nas. Iako se ne čini zanimljivim istraživati svoju domovinu, svoje direktno okruženje, kad ga pogledamo očima stranca, tek onda vidimo svu njenu ljepotu i jedinstvenost.

U skladu s tim, EUIC će na ciljanim lokacijama organizirati dvodnevnu fotoškolu, nakon čega će uslijediti državno natjecanje foto reportaža, pozivajući mlade da pokažu ljepote Bosne i Hercegovine (prirodu, tradiciju, zanate, orijentire i ljude) i učine je turističkim odredištem za domaće turiste.

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju i foto reportažu (sudjelujte sa svojim mobitelima ili foto aparatima, a ponesite i laptop ako imate) da se prijave za sudjelovanje u foto radionici koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. kolovoza u galeriji ''Mlaz'' u Počitelju i to u vremenu od 10:00 do 17:00.

Sve radionice održavaju se na otvorenom uz poštovanje svih sigurnosnih mjera zaštite, a uz zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, svim sudionicima će biti osiguran ručak i prigodno osvježenje.

S obzirom da je broj mjesta ograničen (predviđeno je do 10 sudionika) molimo sve zainteresirane mlade ljude između 15 i 20 godina da se prijave na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto. Prilikom prijave, poslati ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu.

Radionice će voditi eminentni fotograf s više od 10 godina iskustva u tom polju, Jasmin Agović koji je bio uključen u razne fotografske projekte povezane s kulturom, putnim blogovima, dokumentarističkim i medijskim izvještavanjem. On je i tvorac EUIC-ovog tutoriala za online školu fotografije koji bilježi više od 3.500 pregleda na YouTube-u (https://www.youtube.com/watch?v=ubnrE-5HXo4&t=5s)."

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!