banerRC212

Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020

U Premijeri u Gabeli, GOŠK - Velež 1:1 (0:1)

   Poslije nepuna četiri mjeseca na čapljinskom području zaskakutala je nogometna lopta. Led su po ljetnoj sparini, probili nogometaši federalnog prvoligaša GOŠK-a i premijerligaša Veleža. Utakmica je završena neodlučeno 1:1, poluvrijeme 0:1 za Mostarce. Pogotkom Pršeša Velež je poveo već u 11-oj minuti. Poravnala je zadnja prinova GOŠK-a Nikola Turanjanin koji je stigao iz banjalučkog Borca, u 86-oj minuti. Ukupno uzevši svakoj od ekipa pripalo je po jedno poluvrijeme, gostima iz Mostara prvo, a Trojancima drugo. Valja reći da su treneri Vule Trivunović – GOŠK i Feđa Duduć – Velež na provjeri priliku dali većem broju igrača.

   Novu provjeru GOŠK će imati 10-og srpnja, protiv Željezničara u Sarajevu.

  • Objavljeno u Sport

Tercet Puljić - Križanović - Pranić na čelu Lovačkog društva "Galeb", krenula i nova lovna sezona

   Ivan Puljić, iz Lovne sekcije „Čapljina”, novi je predsjednik Lovačkog društva „Galeb” Čapljina. Na redovitoj godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini za dopredsjednika je izabran Zlatko Križanović – Vukas iz lovačke sekcije „Domanovići”, dok je mjesto tajnika povjereno Zdravku Praniću iz Čapljine. Valja reći da su izabrani novi Nadzorni odbor i Sud Časti. Za glavnog lovnika čapljinskog lovačkog društva izabran je Pero Zekušić, doskorašnji predsjednik Lovačkog društva „Galeb”, koji ističe i dobar odziv na izbornu skupštinu.

   „Svaka od 13 sekcija u skupštini je zastupljena sa po tri člana, a od ukupno 39 izaslanika u radu skupštine sudjelovala su 33, što je s obzirom na okolnosti, jako dobar odaziv”.

   Tijekom redovite izvještajno izborne skupštine, čapljinski lovci su usvojili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2010-tu godinu. Na skupštini je utvrđena i visina članarine koja će i dalje iznositi 150 KM.

   Zanimljivo, neposredno po završetku redovite godišnje skupštine čije je održavanje zbog pandemije korona virusa prolongirano za oko tri mjeseca, započela je i lovna sezona. Naime, lovci su u lovište izišli u nedjelju 5-og srpnja, kada je po lovnom kalendaru za 2020/2021 godinu, otvoren lov s čeka na divlju svinju – vepra i nazime. Lov je dozvoljen samo nedjeljom, a za izlazak na čeku potrebno je prethodno osigurati dozvolu od strane lovačkog društva.

   „U slučaju ulova obvezan je pregled mesa u veterinarskoj stanici, a nakon toga potvrdu o ispravnosti mesa i dozvoli za lov, treba dostaviti u tajništvo Lovačkog društva”, ističe Pero Zekušić novi glavni lovnik Lovačkog društva „Galeb” Čapljina.

   Inače, lov s čeke na divlju svinju otvoren je do 2-og kolovoza, a odobren je ulov od šest jedinki. Ukoliko se odobrena kvota ispuni prije lovnim kalendarom odobrenog roka, lov se automatski prekida.

   Uglavnom, čapljinski lovci su s novim čelništvom krenuli u novu lovnu sezonu, koja za njih nudi uobičajene izazove i naravno već legendarne lovačke priče oko ulova i sličnih zgoda.

D. Musa

Završen kamp za mlade odbojkašice u Čapljini: Imponirao broj mladih igračica i trenerica iz hercegovačkih klubova

   Završen je već tradicionalni odbojkaški kamp u Čapljini. Ove godine u radu kampa sudjelovale su igračice rođene 2002-ge i mlađe, a voditelj kampa, po treći puta, bio je prof. Goran Nešić, odbojkaški stručnjak iz Srbije, bivši izbornik ženske odbojkaške reprezentacije BiH. Govoreći o radu i odzivu, te specifičnim okolnostima u kojima je ovogodišnji kamp održan, Miloš Jelčić, predsjednik OK Čapljina i OS Federacije BiH, kaže:

   „U razgovoru sa sudionicima i predavačima ovoga kampa, došli smo do zaključka da možemo naravno poštujući protokol kojeg treba u ovoj situaciji, organizirati kamp. Ovogodišnji kamp je bio najbrojniji do sada, u radu je sudjelovalo 217 djevojčica iz naše regije, od Čapljine preko Ljubuškog, do Tomislavgrada, te Širokog Brijega, Blata i Mostara. Zbog situacije s covidom – 19, odbojkašice iz Hrvatske nisu mogle doći kao ni iz udaljenijih područja BiH. Predavači na kampu su prof. Goran Nešić, Almir Aganović trener Kaknja i pomoćnik izbornika muške reprezentacije BiH, zatim Natmir Buljubašić izbornik ženske juniorske reprezentacije BiH, koji je s nama proveo dio kampa i u svoj notes zabilježio niz imena zanimljivih za juniorsku i mlađe selekcije. Možda su djevojčice ostale uskraćene za predavače i trenere iz Hrvatske, ali zahvaljujući djevojkama koji rade u hercegovačkim klubovima i to smo prevladali, tako da je Goran Nešić, voditelj kampa, bio prezadovoljan njihovima radom.

   -Koliko vidimo da je to pravi val trenerica?

   -Mora biti val trenerica, znamo da praktično nema muške odbojke u Hercegovini, pa je nekako logično da ekipe vode uglavnom bivše igračice. Mogu reći da rade jako dobro, od cura koje vode Čapljinu pa nadalje. U prilog im ide i činjenica koju je prof. Nešić primijetio da su mlade djevojke došle s boljom tehnikom nego ranijih godina. Očito radi se kako treba, pa je smatram dobro što smo naše trenerice ubacili u prvi plan.

   U radu kampa zadnjih godina kao trener i demonstrator, sudjelovao je i Almair Aganović, nekada trofejni kapetan, a sada trener OK Kakanj, inače pomoćnik izbornika muške odbojkaške vrste BiH, koji je rekao:

   „Ja se s muškima cijelog života borim, tako da mi je zadovoljstvo i razonoda s raditi s djevojčicama i djevojkama. Velika je razlika, zaista, spustit se s te neke razine muške hajde da kažem, malo jače odbojke na uzrast malih djevojčica, ali je zaista zadovoljstvo s njima raditi. Lijepo je doći ovdje i uvjeriti se da tako veliki broj djevojčica zaista voli odbojku. Upravo iz tih razloga ugodno je doći ovdje i uvjeriti se u potencijal ovoga sporta u Hercegovini. Očekujem da će se kroz koju godinu vidjeti i rezultati ovoga rada“.

   Zadovoljna ukupnim dojmom, bila je i Paulina Kuzman, jedna od trenerica Čapljine:

   „Mi koje tek započinjemo raditi trenerski posao, za ovakvim okupljanjima zaista imamo što vidjeti i naučiti. Moram reći da me imponira i odziv mladih cura, mislim da mi u Hercegovini zaista imamo potencijala za žensku odbojku“, zaključila je mlada trenerica – igračica Čapljine.

   Organizator kampa bio je Odbojkaški klub Čapljina.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!