banerRC212

Srijeda, 01 Srpanj 2020

Leonarda Šaravanja kandidatkinja za Europsko prvenstvo

   Leonarda Šaravanja, mlada odbojkašica Čapljine boravila je na testiranju kandidatkinja za juniorsku reprezentaciju BiH, koje je obavljeno u Kulturno-športskom centru „Ilidža” na Ilidži kod Sarajeva. Testiranju se odazvalo 56 mladih igračica, a nakon sumiranja rezultata testiranja Natmir Buljubašić, izbornik reprezentacije BiH, odabrat će 20 igračica koje će nastaviti pripreme.

   Valja reći da se Leonarda Šaravanja već okušala u reprezentaciji BiH. Prije dvije godine, 2018. na Balkanijadi u Đakovici s reprezentacijom BiH, osvojila je brončanu medalju.

   Podsjećamo, ženska juniorska reprezentacija BiH priprema se za juniorsko prvenstvo Europe koje će se u drugoj polovici kolovoza održati u BiH i Hrvatskoj. Domaćini će biti gradovi Zenica i Osijek. U ta dva grada igrat će se po skupinama, dok će domaćim same završnice biti Zenica. 

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

GOSK nastavio s angažiranjem mladih igrača: U Gabelu stigli Ramljak i Turanjanin

   U taboru GOŠK-a radi se neumorno. Treninzi su uglavnom dvaput dnevno s rijetkim slobodnim danima, a ne dangubi ni uprava. Potvrda tomu su dva nova igrača pristigla u Gabelu. Upadljivo da je riječ o dva devetnaestogodišnjaka. Iz mostarskog Zrinjskog stigao je 19-nji Mateo Ramljak, koji igra na lijevom boku.

   Druga prinova je Nikola Turanjanin rođen također 2001. godine, koji je stigao iz premijerligaša banjalučkog Borca. Turanjanin igra na poziciji polušpica, pa ako se nametne treneru Vuli Trivunoviću, mogao bi biti zamjena za Elvedina Aletića. Turanjanin je stigao iz premijerligaša banjalučkog Borca. Uglavnom s njima dvojicom, te Oleksandrom Lovyniukom i Illiom Kornevom, koji su se konačno uspjeli prebaciti iz Ukrajine, GOŠK se uz nekolicinu juniora primakao brojci od tridesetak igrača koji se pripremaju za narednu sezonu.

   Trojanci ne kriju ambicije, cilj je Premijer liga.

 

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!