banerRC212

Utorak, 23 Listopad 2018

Neodgovorni građani i bura zaposlini vatrogasce

   „Pričekali buru i pale“, kazali su nam ponašanjem građana rezignirani čapljinski vatrogasci koji tek što su stigli s jedne intervencije, morali su odmah na drugu. Od službujućeg Mire Nikše doznali smo da su se požari intenzivirali od nedjelje, kada je u nekoliko navrata gorjelo u Gabela Polju, pa se prenijelo na ponedjeljak. Ponovo je gorjelo u Gabela Polju, gdje su vatrogasci intervenirali u 22 pa u 23 sata. Tri puta vatrogasci su intervenirali u Gabeli, gdje su u utorak oko 15 sati vatrogasci još dežurali nakon dojave u 12,55 sati. S obzirom da je gorjelo u blizini benzinske crpke ne treba posebice niti isticati koliko je požar bio opasan.

   Gorjelo je i na području Počitelja, a vatrogasci su na teren izišli u 13,50 minuta. U 14,10 minuta slijedila je intervencija na Bivoljem Brdu, tako da su u utorak rano popodne sve ekipe Profesionalne vatrogasne postrojbe bile na terenu. U vatrogasnom domu ostao je samo službujući. Dakle, protekla dva, tri dana vatrogasci imaju posla mimo svih očekivanja, pa od tuda i njihova rezigniranost na ponašanje građana.

   Dakle, poštovani slušatelji i putem vala Radiopostaje Čapljina još jednom apeliramo - pri ovakvim uvjetima, jak vjetar i suha trava, u obzir ne dolazi nikakvo paljenje vatre na otvorenom.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend