banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

U Višićima večeras skup građana Čeljeva, Gnjilišta i Višića

U Višićima će se večeras održati osnivačka skupština Udruge koja će upravljati sustavom navodnjavanja odnosno odvodnje na Višićkoj kaseti. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu u koji se planira uložiti oko 10 milijuna eura u sustav odvodnje i navodnjavanja višićkog, čeljevskog i gnjiliškog polja.
Sastanak koji će se održati večeras je značajan jer će se na njemu izabrati vodstvo udruge koja će upravljati navedenim sustavom. Osnivačka skupština počet će u 20,00 sati, a održat će se u prostorijama Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići.

 

  • Objavljeno u Najave

Studij novinarstava obilježio dvadeset godina od utemeljenja

Ivanaka Džajić i Radiopostaja Čapljina dobili priznanja za razvoj profesionalnih standarda u novinarstvu.

Povelja RPC

U povodu dvadeset godina od utemeljenja Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u srijedu je održana svečana sjednica Vijeća Studija novinarstva na kojoj su dodijeljene povelje i plakete. Ivanka Džajić, ravnateljica i glavna urednica Radiopostaje Čapljina, dobila je Plaketu za razvoj profesionalnih standarda u novinarstvu i osobit doprinos promociji Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. I naša kuća Radiopostaja Čapljina koja ima tradiciju od 42. godine neprekidnog emitiranja dobila je Povelju  za suradnju i osobit doprinos studiju novinarstva.

Priznanja su dodijeljena zaslužnim pojedincima i institucijama koji su dali značajan doprinos ugledu i razvoju Studija novinarstva, kao i medijskim kućama koje promoviraju Studij novinarstva te pomažu studentima u promicanju praktičnih znanja.

Istim povodom upriličena su predavanja profesora Marka Sapunara, Drage Marića i novinarke Anite Malenica, koji su svojim izlaganjem govorili o tome što je novinarstvo bilo nekada i kuda ide.

Pročelnik Studija novinarstva Ilija Musa rekao je kako se na samom početku osnivanja Studija novinarstva razmišljalo o najboljim praksama svjetskih sveučilišnih centra koji izučavaju to područje.

 

 

priznanje ivanka

- Razvojem programa pokazalo se da je se potrebno prilagoditi studij razvoju medija, društvenim potrebama, a posebno našoj životnoj sredini gdje su tri medijska sustava. Naši studenti i profesori kreirali su određene medijske politike kako bi danas imali studij koji je kvalitetan - istaknuo je Musa.

Dodao je kako su praktični dio nastave osigurali u suradnji s medijskim kućama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Katarina Bošković iz Višića pobjednica županijskog natjecanja u krasnoslovu

Katarina Bošković učenica 4. razreda OŠ Lipanjske zore Višići pobjednica je županijskog natjecanja u krasnoslovu za učenike 4. razreda. Natjecalo se 25 škola, a Katarina se pobjedila s recitacijom pjesme “Sreća” Ivice Vanje Rorića.

U tonskom prilogu poslušajte intervju s Katarinom i njezinom učiteljicom Marijom Doko.

  • Objavljeno u Kultura

Ravno se sve više prepoznaje kao zanimljiva turistička destinacija

Ravno se sve više prepopoznaje kao zanimljiva turistička destinacija, bilježi povećano zanimanje turista te tako obogaćuje turističku ponudu Donje Hercegovine. Svjedoči o tome i najnoviji posjet učenika. Ravno i špilju Vjetrenica posjetili su učenici 1.razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik u pratnji profesora.

Ravno je pravo malo otkriće, iznenađenje koje je ove godine izašlo iz sjene svojom bogatom ponudom kulturno povijesne, spomeničke, sakralne i etnološke baštine.

Posjetitelji Ravnog imali su priliku razgledati neke od četiri nekropole stećaka, župnu crkvu koja je kao građevina najstarija župna crkva u Hercegovini, te još tri crkve čijim se ukupnim brojem teško mogu pohvaliti  i veći gradovi u Bosni i Hercegovini.

Za Ravno su usko povezani povijesni događaji poput prvog pokušaja ustanka protiv Osmanlija, prvog hrvatskog integracijskog pokreta u Hercegovini te župnikovanje don Ivana Musića, vođe Hercegovačkog ustanka.

Voditeljica Vjetreničkog biospeleološkog muzeja Vesna Slobođan, posjetitelje je upoznala s kulturnom tradicijom mjesta.

Prepuni dojmova i oduševljenja posjetitelji iz Dubrovnika najavili su ponovni posjet Vjetrenici i Ravnom.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed

21°C

Čapljina

Pretežno oblačno

Vlažnost: 74%

Vjetar: 6.44 km/h

  • 25 Svibanj 2018 30°C 16°C
  • 26 Svibanj 2018 30°C 16°C

banerRC1vikend